Δώνης: "Είμαι επαγγελματίας..." (video)

Ο Χρήστος Δώνης μιλώντας στους Νίκο Τζουάννη και Ισίδωρο Πρίντεζη αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό...

Στην αρχή μίλησε για την εν γένει κατάσταση που επικρατεί στο "πράσινο" στρατόπεδο...
Ολη η χρονιά είχε πολύ πίεση, αλλά γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κρατήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι σε καλό βαθμό. Νομίζω προς το τέλος κάτι καταφέραμε.

Όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια είναι καλοί χαρακτήρες.
Μετράει να είσαι δυνατός και καλός χαρακτήρας για να καταλάβεις ότι η ομάδα που αγωνίζεσαι είναι στη πιο δύσκολη στιγμή ιστορίας της. Μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι όποιος δεν θέλει μπορεί να φύγει, αλλά όποιος μείνει θα πρέπει να αγωνίζεται σωστά.

Για την αποχή από τις προπονήσεις
Η αποχή είναι κάτι που ούτε κι εμείς το θέλουμε. Στο ματς με τον Ατρόμητο κάναμε δυο προπονήσεις και πήγαμε και παίξαμε. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιες κινήσεις για να διεκδικήσουμε κάποια λεφτά που πρέπει να πάρουμε. Δεν είναι ευχάριστο να ερχόμαστε σε τέτοιες κόντρες με τη διοίκηση, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς.

Περί της αφαίρεσης βαθμών
Είναι δυσάρεστο ότι μας αφαιρούνται οι βαθμοί που κερδίζουμε στο γήπεδο. Οι κόποι μας πάνε χαμένοι. Δεν είναι ευχάριστο. Δεν μπορώ να σας εκφράσω τι αισθανόμαστε. Είναι άδικο…

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ...
Είμαστε σε μια ομάδα που είναι μεγάλος σύλλογος. Και ο κόσμος που μας βλέπει θα ήθελε να μας δει την Κυριακή να παίζουμε. Για μένα δεν έχει σημασία αν το ντέρμπι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ή όχι. Είναι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Ελπίζω το γήπεδο να έχει κόσμο και να τον ευχαριστήσουμε.

Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δεν παύει να παίζουμε στην έδρα μας. Θεωρώ ότι θα γίνει δυνατό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά. Πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλο και να κλέψουμε μπάλες.

Για τη νέα θέση που αγωνίζεται
Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και προσαρμόζομαι. Σαν δεκάρι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Για μένα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστώ πίσω από το σέντερ φορ. Είναι μια θέση που ακουμπάς αρκετές φορές την μπάλα αν έχεις καλή τοποθέτηση.

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό…
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Αγαπάω τον Παναθηναϊκό και έχω μεγαλώσει μέσασε αυτόν. Πάνω από όλα είμαστε επαγγελματίες. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Ετυχε να βρίσκομαι και εδώ ως επαγγελματίας. Δεν θέλω να απαντήσω αν θα πάω ή όχι στον ολυμπιακό. Μπορεί να πω όχι τώρα και σε πέντε χρόνια να πάω. Είμαστε επαγγελματίες. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που αγαπάω και τη σέβομαι.

Ρωτήθηκε για το τι θα ήθελε να υπάρξει με ένα νέο διοικητικό καθεστώς
Να υπάρχει σταθερότητα. Να ξέρουμε ότι θα γίνει κάτι συγκεκριμένο. Να ξέρουμε που κυμαίνεται η κατάσταση. Αυτό που προέχει δεν είναι να ανανεώσει τον κάθε Δώνη. Είναι άλλα τα θέματα. Οι ποδοσφαιριστές είναι σε δεύτερη μοίρα. Θα ήθελα από έναν πρόεδρο να δημιουργήσει σταθερότητα και να θέσει κάποιου στόχους. Εγώ προσωπικά ταλαιπωρήθηκα στον Ηρακλή και το ίδιο βιώνων στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κόσμο
Στον κόσμο θα ήθελα να ζητήσω να είναι δίπλα μας. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα φυσιολογικό επίπεδο. Θα πρέπει να είναι στο γήπεδο στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα