Δώνης: "Δεν πρέπει να είμαστε υπερόπτες και επιπόλαιοι"

Ευχαριστημένος από την παρουσία των νεαρών παικτών του Τριφυλλιού στη φιλική νίκη επί της Χους, έμεινε ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολίασε την εικόνα της ομάδας του στο "ξεμούδιασμα" απέναντι στον ολλανδική ερασιτεχνική ομάδα, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να αξιοποιούν τις ευκαιρίες τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

"Είναι σημαντικό να κάνουμε στα παιχνίδια, αυτά που κάνουμε και στην προπόνηση. Το έχω πει και στα παιδιά. Όταν μιλάω
σε κάποιο πρόσωπο, απευθύνομαι στη θέση και όχι στο συγκεκριμένο παίκτη. Άρα έχω απαίτηση από τους υπόλοιπους, αυτά που κάνουμε στην προπόνηση να τα βλέπουμε και από τους ίδιους στην προπόνηση, αλλά και στα παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι καλά αυτά τα φιλικά παιχνίδια, γιατί έχει τη δυνατότητα να έχεις τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια σου, κάτι που θέλαμε για να δούμε κάποια πράγματα που προσπαθούμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι", είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και υπογράμμισε:

"Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί δεν δώσαμε τίποτα στον αντίπαλο. Στο επιθετικό κομμάτι κάναμε αρκετά πράγματα ανάμεσα στις ζώνες. Αλλαγές παιχνιδιού, πολλά ένα - δύο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αυτό που θα συμβουλέψω και πάλι τους νέους παίκτες είναι πως όταν μας δίνονται τόσες φάσεις και κάνουμε τόσες καλές ενέργειες κοντά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Όχι επιπόλαιοι, ούτε υπερόπτες, γιατί πρέπει να βάζουμε το γκολ με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη, ούτε με την τρίτη, ώστε να γίνουν σοβαροί και καλοί παίκτες στο μέλλον. Νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην προπόνηση, πηγαίνουν πολύ καλά. Είναι πειθαρχημένοι και προσπαθούν να ακολουθήσουν το πλάνο της ομάδας"
Keywords
Τυχαία Θέματα