Δώνης: "Από φαβορί για υποβιβασμό τώρα λέμε γιατί δεν κερδίσαμε ντέρμπι"

Είπε πολλά πράγματα ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αρη. Ο προπονητής των Πράσινων είπε ότι θα έδινε πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες ακόμη κι αν έχαναν, αναφέρθηκε στον Χατηζγιοβάνη και στα πέναλτι ενώ σχολίασε και το ότι τώρα γίνονται ερωτήσεις για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ντέρμπι ενώ στην αρχή ήταν φαβορί για υποβιβασμό.
Στην
αρχή των δηλώσεων και για το αποτέλεσμα και για τα πέναλτι είπε: "Δεν τα βλέπουμε έτσι. Εμείς έχουμε έναν άλλον ορίζοντα σ’ έναν αγώνα, όχι αυτόν του αποτελέσματος, αλλά τον ορίζοντα εξέλιξης. Δηλαδή, μπορεί να χάναμε το παιχνίδι εκεί που έφθασε, ήταν πολύ πιθανό. Η ροή του αγώνα ήταν δύσκολη για μας όταν μείναμε πίσω στο σκορ, τραυματίστηκε ο Γιόχανσον, αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγή, αλλάξαμε και τον σχηματισμό μας. Για εμάς ένα αποτέλεσμα ή μια προσωρινή επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός. Ο στόχος είναι η εξέλιξη της ομάδας και των παιδιών. Θα τους έδινα συγχαρητήρια ούτως ή άλλως κι ας κάναμε μεγάλα λάθη από τα οποία δώσαμε ευκαιρίες. Η νοοτροπία μας είναι αυτή που θέλω από τους παίκτες. Άσχετα από το αποτέλεσμα. Αυτό κρατάω. Τη νοοτροπία των παικτών, ακόμη και τα λάθη που έκαναν».
Του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα στα ντέρμπι του πρώτου γύρου συν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα ματς δεν έχει νίκη. Είπε: "Εκεί που ήμασταν φαβορί για υποβιβασμό ακούμε ότι δεν κερδίσαμε ντέρμπι κι αυτό δείχνει τη νοοτροπία της ομάδας».
Σε ερώτηση για την εκτέλεση αλά Πανένκα του Χατζηγιοβάνη είπε: "Του έχω δώσει επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο Χατζηζιοβάνης γιατί είναι πάρα πολύ ψύχραιμος, έχει καλά χτυπήματα κι ας είναι νεαρός σε ηλικία. Το κέρδισε μέσα από μία διαδικασία προπόνησης. Μπορεί να κάνει αυτό, μπορεί να κάνει και άλλα Οι ποδοσφαιριστές είναι μια κατηγορία λίγο περίεργη στις αποφάσεις τους. Γιατί αν χάσεις ένα τέτοιο πέναλτι, καταλαβαίνετε τι θα γίνει μετά. Από τη στιγμή που μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, λέμε μπήκε η μπάλα στα δίχτυα".
Ρωτήθηκε για το αν ο Χατζηγιοβάνης θα εκτελούσε πάλι το πέναλτι αν ήταν μέσα ο Μακένα που είχε αποβληθεί. Είπε: "Και να ήταν μέσα ο Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης θα το έπαιρνε γιατί έχει τα χτυπήματα. Είχα έναν προβληματισμό στην αρχή αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη».
Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός άξιζε το αποτέλεσμα από τη στιγμή που ισοφάρισε στο τέλος κι ενώ ο Αρης είχε κι αυτός ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση να πάρει δεύτερο γκολ, είπε: «Είναι μια τοποθέτηση που έχω απαντήσει πολλές φορές σε όλα τα χρόνια. Δεν μπορείς ποτέ στο ποδόσφαιρο να μιλάς για δικαιοσύνη. Καταργείται η δικαιοσύνη. Στο ποδόσφαιρο είναι ποιος θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Μπορεί μια ομάδα να χάσει πολλές ευκαιρίες και η άλλη με μία να κερδίσει το ματς. Ναι μεν ο Άρης είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν ήμασταν ομάδα που περιμέναμε πίσω, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κι όταν το παιχνίδι πηγαίνει έτσι, νομίζω ότι με τη νοοτροπία μας, αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας».
Σχετικά με τη σχέση του με τον Σάββα Παντελίδη, είπε: «Ο Σάββας είναι πολύ φίλος μου και γίναμε φίλοι από τη διαδικασία όπου πήραμε μαζί τα διπλώματα. Κι εκεί καταλαβαίνεις το μυαλό του καθενός που προσεγγίζει το ποδόσαφαιρο και ποια μυαλά μπορούν να ταιριάξουν. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο Πάκο Ερέρα ήταν καλός στο κομμάτι της κυκλοφορίας μπάλας, ο Σάββας έχει έναν άλλο τρόπο και ο προπονητής πάντα θέλει χρόνο. Σε δύο εβδομάδες δεν μπορούν να φανούν πολλά πράγματα".
Σε ό,τι αφορά στα πέναλτι, είπε: "Εχω εικόνα για το δεύτερο… δεν έχω μιλήσει για διαιτησία. Δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν τα έχω δει όλα. Σήμερα ένιωσα για πρώτη φορά εκνευρισμένος από την ώρα που γύρισα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Προσπαθώ να διαχειριστώ τα δικά μου συναισθήματα γιατί δεν έπρεπε να περάσουν προς τα έξω. Στο ημίχρονο τους είπα ότι θα πρέπει να σεβαστούμε τις λάθος αποφάσεις ενός διαιτητή… Αν περάσουν ακόμη 45 λεπτά χωρίς να προσπαθήσουμε, θα φταίμε εμείς. Η παρακίνηση στους παίκτες είναι να ξοδεύουν σωστά την ενέργειά τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα