Δημοψήφισμα στο Καραϊσκάκη

Ασφαλώς και την περασμένη Κυριακή, πρόσωπα της βραδιάς ήταν ο Λεονάρντο Κούτρης και ο μικρός Βασίλης. Η βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και η ασίστ χαράς και ελπίδας που έβγαλε ο διεθνής ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού στο 9χρονο φίλο της ομάδας που δίνει το δικό του μεγάλο αγώνα για τη ζωή, θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση
η κίνηση του Κούτρη, αλλά και καμπανάκι για όλους όσοι ξεχνάμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας τα σημαντικά της ζωής.

Στα τετριμμένα τώρα... Τις ημέρες που ακολούθησαν αμελήσαμε να αναδείξουμε την ψήφο στήριξης στον Πέδρο Μαρτίνς και την ομάδα του που έριξαν οι φίλοι των «Πειραιωτών» στο ματς με τον Ατρόμητο. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο αφού η 2η θέση έχει ουσιαστικά «κλειδώσει», ο κόσμος του Ολυμπιακού δημιούργησε εικόνα γεμάτου Καραϊσκάκη. Ακόμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από όσα αντίκρισαν στο φαληρικό γήπεδο. Μας το έλεγε με απόλυτη ειλικρίνεια ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μετά το τέλος του ματς με τον Ατρόμητο, πως δεν περίμενε τόσο πολύ κόσμο στο γήπεδο.

Αλλά γιατί συνέβη αυτό; Προφανώς διότι ο κόσμος του Ολυμπιακού απολαμβάνει καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του. Ακόμη και αν μένει εκτός τίτλων για δεύτερη σερί χρονιά, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι φίλοι του είδαν καλό θέαμα. Απήλαυσαν τις περισσότερες από τις παραστάσεις που ανέβηκαν στο Καραϊσκάκη. Έτσι, οι αποδοκιμασίες της περσινής χρονιάς όπου συχνά οι παίκτες των «Πειραιωτών» αδυνατούσαν να κάνουν σε ένα ματς τρεις ή τέσσερις τελικές, έδωσαν τη θέση τους στην αναγνώριση της καλής δουλειάς του Πορτογάλου τεχνικού.

Έτσι, σε ένα άτυπο δημοψήφισμα ο κόσμος δε δίστασε να πει «Ναι» στο δημιούργημα του Μαρτίνς, με τη μαζική παρουσία του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Τούτο είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχασε τους τίτλους, αλλά κέρδισε τον κόσμο του, βάζοντας γερά θεμέλια για να διεκδικήσει στην επόμενη σεζόν τα πρωτεία στις εγχώριες διοργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα