Δίκη των «28»: Αθώοι Μαρινάκης και Σπανός-Παραπομπή για Αρβανιτίδη

Δίκη των «28»: Αθώοι Μαρινάκης και Σπανός-Παραπομπή για ΑρβανιτίδηnpiliosΠέμ, 12/17/2020 - 14:14

Την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δίκη των «28» προτείνει ο Εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, μετά την επανέναρξη της διαδικασίας εξαιτίας της διακοπής λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα εγιναν γνωστά ο Ολυμπιακός κι ο ισχυρός άντρας των Πειραιωτών δεν εμπλέκονται σε χειραφέτηση αγώνων, σε αντίθεση με τους Αρβανιτίδη,

Λαναρή, Μπάρμπα και Παυλίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελέσματος.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους για «Συμμορία» προτείνεται η απαλλαγή τους λόγω παραγραφής καθώς όπως ισχυρίστηκε η δράση της ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012, αρχές του 2013 (και όχι το 2015) και ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού πρόκειται πλημμέλημα. 

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού πρόκειται και για τους: Γιώργο Σαρρή (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθοπουλο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκο Προύντζο (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Πρόταση για αθώωση υπάρχει και για τον αγώνα Ολυμπιακός - Ατρόμητος, για τους Μαρινάκη, Σπανό, Αγγελόπουλο, Σα Πίντό καθώς η κατάθεση του Φύσσα χαρακτηρίστηκε «περίεργα αβάσιμη».

Ένοχος όμως προτείνεται ο Δημητρόπουλος για το ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Τέλος, για τους αγώνες πλέι οφ της Football League το 2012 προτείνεται η απαλλαγή των Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη και των «8» της «Συμμορίας», καθώς αν και υπήρχε πρόθεση δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός. Ενώ για τους διαιτητές Σπάθα και Γιάχο που ήταν επίσης κατηγορούμενοι, προτάθηκε η αθώωση τους με βάση την έκθεση των παρατηρητών.

Αναλυτικά ο κ. Λακαφώσης προτείνει:

Αθώοι οι κατηγορούμενοι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας.

Ένοχοι οι: Δημητρόπουλος για το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός - Βέροια.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off Off Off ΕΛΛΑΔΑ Η εισήγηση του Εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση για την υπόθεση των «28», οι οποίοι κατηγορούνται για «σύσταση συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Article publish on Πέμ, 12/17/2020 - 14:14 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα