Διεύρυνε άνετα το αήττητο (video)

Ο ΠΑΟΚ με το γνώριμο 4-2-3-1 και ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, απέναντι στον Πανιώνιο που παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-1-4-1 και βασικό στόχο να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του.
Ο "Δικέφαλος" με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό.

ΚΛΕΙΔΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ

Ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά στο παιχνίδι είχε μια καλή στιγμή στο 5ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ
του Μπίσεσβαρ, ο Βιεϊρίνια με προβολή στο πρώτο δοκάρι ανάγκασε τον Κότνικ σε καλή επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Μπίσεσβαρ που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο και σκόραρε με πολύ ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία του Κότνικ. Γιόρτασε μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο και την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Στο 28' ο Πανιώνιος έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Μακρύλλο να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Μακρύλλος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ στο 41ο λεπτό και βάζει τους "κυανέρυθρους" σε δύσκολη θέση, αφού καλούνται να παίξουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι μάλιστα αξιοποίησαν άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Βιεϊρίνια να πετυχαίνει ένα πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ μετά από πάσα του Ελ Καντουρί, διαμορφώνοντας το 2-0 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ αργό τέμπο κατά κύριο λόγο στον ρυθμό που προσπάθησε να δώσει ο Πανιώνιος στην αναμέτρηση αγωνιζόμενος με αριθμητικό μειονέκτημα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 55' όταν με εξαιρετική κεφαλιά ο Σάκχοφ υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Μανοίλοβιτς που παραχώρησε κόρνερ.

Στο 63ο λεπτό ωραία επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να κινείται όμορφα στην πλάτη της άμυνας και να γυρίζει τη μπάλα στο πέναλτι χωρίς όμως αποδέκτη συμπαίκτη του.

Στο 69ο λεπτό ο Σάκχοφ βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, επιχείρησε πλασέ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μανοίλοβιτς και διαμορφώθηκε το 3-0 με τον τερματοφύλακα των "κυανέρυθρων" να κάνει σοβαρό λάθος στη φάση.

Ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο Λευτέρης Λύρατζης μπαίνοντας στο παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο αντί του Βιεϊρίνια. Στο 88ο λεπτό, πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Κούρντι από μεγάλη απόσταση, ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν στην άμυνα των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν η 61η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας και 41η στην Θεσσαλονίκη. Ο "δικέφαλος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τόσκα, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (79' Λύρατζης), Μαουρίσιο (75' Καρέλης), Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (67' Ζαμπά), Άκπομ.

Πανιώνιος: Κότνικ (46' Μανοΐλοβιτς), Σαραμαντάς,Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Ριντί Αλί (76' Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (64 Καμαρά).
Keywords
Τυχαία Θέματα