Δεν τον σταματάει κανείς (video)

Χάρη στο γκολ του Τόνι Φαν Ντε Μπέεκ στο 15’, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ «έβαλε γερά θεμέλια» πρόκρισης στον τελικό της Μαδρίτης την 1η Ιουνίου. Και ελπίζει να την πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς της στη ρεβάνς του Άμστερνταμ την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα για την Τότεναμ από ολλανδική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η προηγούμενη ήταν από
την Αϊντχόφεν, επίσης με 0-1 το 2007. Παράλληλα, ο Άγιαξ παρέμεινε αήττητος στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά του ματς στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί άλλη μία φορά στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1981-82, με την Τότεναμ να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια με 3-0 και 1-3.

Η Τότεναμ ξεκίνησε στο ματς με τρία στόπερ, αλλά δίχως τους αρχισκόρερ της Κέιν (τραυματίας) και Σον (τιμωρημένος). Παράλληλα είχε στην ενδεκάδα της τέσσερις πρώην παίκτες του Άγιαξ: τα τρία στόπερ -Σάντσες, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ- καθώς και τον Έρικσεν.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ολλανδική ομάδα. Όμως, στην πρώτη επιθετική προσπάθειά του, ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ. Ήταν το 15’ όταν με ψύχραιμο πλασέ ο Τόνι Φαν Ντε Μπέεκ πανηγύρισε το 0-1. Να σημειώσουμε πως έγινε χρήση του VAR όπου φάνηκε πως ο σκόρερ του Άγιαξ δεν ήταν οφσάιντ όταν «τρύπησε» την άμυνα των «Λονδρέζων».

Ο αγώνας είχε ρυθμό κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο «Τότεναμ Στάντιουμ».

Στο 24’ οι παίκτες του Άγιαξ «έκρυψαν» τη μπάλα με πολλές πάσες, αλλά ο Γιορίς νίκησε σε τετ α τετ τον Ντε Μπέεκ. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γιορέντε έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Άγιαξ.

Ωστόσο το ματς διεκόπη στο 33’ για τέσσερα λεπτά λόγω τραυματισμού του Βερτόνγκεν στο πρόσωπο μετά από σύγκρουση που είχε στον αέρα με τον Αλντερβάιρελντ. Αν και το ιατρικό επιτελείο κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία του από τη μύτη, όταν επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς, ζαλίστηκε και υποβασταζόμενος αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ μπήκε με το πόδι στο γκάζι, πίεσε για να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Άγιαξ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ. Ήταν το 78’ όταν ο Νέρες με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Τότεναμ.

Διαιητής ήταν ο Ισπανός, Αντόνιο Ματόε Λαόθ. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ταλιαφίκο (30’), Φέλτμαν (62’).

Τότεναμ (Μαουρίτσο Πελεγκρίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν (40’ Σισοκό), Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (79’ Φόιτ), Ρόουζ (79’ Ντέιβις), Σάντσες, Γουανιάμα, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Μόουρα, Γιορέντε.

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (65’ Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ (87’ Φαν Χούντελαρ), Νέρες, Τάντιτς, Ντε Μπέεκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα