Δεν τα βρήκαν Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια: “Χωρίς πρόοδο αλλά συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε”

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η συνάντηση, η πρώτη από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στη χώρα.

Trilateral meeting of Ukraine, Turkey and Russia has concluded. Fоreign Minister @DmytroKuleba is heading to address the press. Tune in

NOW to follow live: https://t.co/f5otIKDHsm

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) March 10, 2022

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε απογοητευμένος ότι δεν έλαβε απάντηση στο αίτημα για 24ωρη εκεχειρία “γιατί άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα στη Ρωσία”.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία προόδου όσον αφορά μια κατάπαυση του πυρός στη χώρα του κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

“Μιλήσαμε για μια εκεχειρία, αλλά δεν επετεύχθη καμία πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Κουλέμπα σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ωστόσο ότι με τον Λαβρόφ αποφάσισαν να “συνεχίσουν τις συνομιλίες τους σε αυτό το σχήμα”.

Συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Για το θέμα επικείμενης συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως ο Ουκρανός ομόλογός του έθεσε το θέμα και είπε ότι για τη Ρωσία το θέμα είναι πάντα ανοιχτό αλλά πρέπει να έχει ουσία και όχι να γίνει για “τα μάτια του κόσμου”.

Λαβρόφ: Θέλουμε η Ουκρανία να είναι ουδέτερη

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε πως “από την πλευρά μας, επιθυμούμε η Ουκρανία να είναι ουδέτερη” καθώς και ότι η Μόσχα “είναι ανοιχτή για συζήτηση περί εγγυήσεων ασφαλείας”.

Αναφορικά με τις κυρώσεις της Δύσης είπε πως “θα κάνουμε τα πάντα για να μην εξαρτώμαστε από την Δύση”.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα