Δεν τα παρατάει ποτέ η Λιόν!

Οι Λιονέ, οι οποίοι δεν είχαν ήττα στα 8 προηγούμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μπήκαν πολύ καλύτερα, απείλησαν κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τις προωθήσεις του Τετέ, αλλά ο Μενιόν αρνήθηκε το γκολ τόσο στον Ντεπάι στο 11' όσο και στον Κορνέ σε τετ-α-τετ στο 14'.

Στο 17' οι Λιλουά, που δεν είχαν πετύχει γκολ στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, άνοιξαν το σκορ με τον Ρεμί, ύστερα από σέντρα του Τσελίκ, με τον Γάλλο επιθετικό να πετυχαίνει το πρώτο γκολ
του με τη φανέλα της Λιλ και να επιστρέφει στα γκολ στη Ligue 1 ύστερα από 6 χρόνια!

Η Λιόν είχε την κατοχή, αλλά η Λιλ την ουσία και στο 28' μετά από κλέψιμο του Τιάγκο Μέντες στο κέντρο, ο Ρεμί κουβάλησε την μπάλα, την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Πεπέ, ο οποίος με το 9ο γκολ του στο τρέχον πρωτάθλημα, σημείωσε το 2-0. Προτού φύγει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία για το 3-0, αλλά το κοντινό σουτ του Ικονέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπες.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους ο Τραορέ πήρε πέναλτι από τον Τιάγκο Μέντες, ωστόσο ο Ντεπάι έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά πήρε τη ρεβάνς δημιουργώντας το γκολ της μείωσης στο 63', κάνοντας την τελική πάσα με τακουνάκι στον Τραορέ.

Ο Ολλανδός στο 81' είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, αφού είχε οριζόντιο δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντεμπελέ, μία από τις αλλαγές του Ζενεζιό, διαμόρφωσε το τελικό 2-2, με τους Λιονέ να πηγαίνουν στους 28 πόντους και τους Λιλουά στους 27.

Ligue 1, 15η αγωνιστική

Λιλ-Λιόν 2-2
«Stade Pierre-Mauroy», Λιλ, Γαλλία

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν
Κίτρινες κάρτες: 42’ Τιάγκο Μέντες, 42’ Μπάμπα - 40’ Ντεπάι
Κόκκινες κάρτες: -

Λιλ (4-2-3-1): Μενιόν - Τσελίκ, Νταμπιλά, Ζόζε Φόντε (αρχ.), Μπαλό-Τουρέ – Τιάγκο Μέντες, Σέκα - Πεπέ, Ικονέ (87’ Τιάγκο Μάια), Μπάμπα (70’ Ιέ) – Ρεμί (73’ Λεάο)

Προπονητής: Κριστόφ Γκαλτιέ

Λιόν (3-4-3): Λόπες – Ντεναγέ, Μαρσέλο (73’ Ντεμπελέ), Μαρσάλ - Τετέ, Εντομπελέ, Αουάρ (83’ Φεκίρ), Μεντί – Ντεπάι, Τραορέ, Κορνέ (31’ Τεριέ)

Προπονητής: Μπρούνο Ζενεζιό
Keywords
Τυχαία Θέματα