Δεν ήταν νίκη, ήταν πρόκριση! (vids)

Ο Ολυμπιακός εξόντωσε την Κράσνονταρ, επικρατώντας 4-0 στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Γκερέρο, Ραντζέλοβιτς (2), Ποντένσε οι σκόρερ του Ολυμπιακού που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στην προκριματική φάση!

Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε,
Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε και Γκερέρο ήταν 11 του Πορτογάλου τεχνικού, που δεν άλλαξε συνταγή ούτε στο ματς με τους Ρώσους.

H Κράσνονταρ αγωνίστηκε με γκολκίπερ τον Σαφόλοφ, δεξί μπακ τον Πετρόφ, αριστερό τον Ραμίρες, στόπερ τον Φιόλουσον με τον Σέρβο Σπάχιτς, στο κέντρο τον Καμπόλοφ αμυντικό χαφ, τον Βιλένα αριστερό χαφ, τον Καμπελά δεξιά, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν ο Βάντερσον αριστερά, ο Γιουνές Ναμλί δεξιά και σέντερ φορ ο Μαρκους Μπεργκ.

Βγαλμένος από τα αστέρια!

Η Κράσνονταρ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλλει το ρυθμό της στον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητική προς την ελληνική ομάδα. Οι “ερυθρόλευκοι¨ έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς στο ματς με τον Ολυμπιακό να χτυπάει από τα πλάγια, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές του για τα κενά της Κράσνονταρ. Ο Μασούρας από τα αριστερά και ο Ποντένσε από τα δεξιά είχαν τις περισσότερες φορές το προβάδισμα στις φάσεις ένας εναντίον ενός. Στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός είχε προειδοποιητικές ευκαιρίες με σουτ εκτός περιοχής από Μασούρα, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη.

Στο 12ο λεπτό είχαμε την πρώτη χρήση VAR στο φαληρικό γήπεδο, δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό σε φάση πέναλτι που ζήτησαν οι Ρώσοι για χέρι του Μεριά σε σουτ του Βιλένα.

Ο Κρητικός μέσος του Ολυμπιακού έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 15ο λεπτό, όταν με κεφαλιά εστειλε την μπάλα εκτός εστίας! Ήταν ίσως το σημείο που και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ένιωσαν πως έχουν την υπεροχή και πως πρέπει να την εκμεταλλευτούν! Από την άλλη πλευρά η Κράσνονταρ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργικά, με τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Ομάρ και Τσιμίκα να πραγματοποιουν εξαιρετικό παιχνίδι ανασταλτικά. Οι Ρώσοι στο 24ο λεπτό είδαν τον Ρεμί Καμπελά να αποχωρεί εξαιτίας τραυματισμού, χάνοντας μια αρκετά σημαντική μονάδα στη μεσαία γραμμή. Τη θέση του Γάλλου πήρε ο Κρόστοφερ Όλσον, ενώ όλο το βάρος της επιθετικής δημιουργίας έπεσε στα δεξιά και στον Βάντερσον!

Στο 30ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ, με τον Άνχελ Γκερέρο να σκοράρει με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή! Ήταν το δεύτερο γκολ του υπεροπολύτιμου Γκερέρο στην προκριματική φάση. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ. Στο 43’ ο Ποντένσε και στο 45’ ο Βαλμπουενά έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, με τους Ρώσους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον επιθετικό οίστρο των Πειραιωτών!

Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι 12 τελικές (εκ των οποίων 4 στην εστία), την ώρα που η Κράσνονταρ είχε μόλις 2, με μία από αυτές να βρίσκει στόχο (ένα σουτ του Βάντερσον που δεν ανησύχησε τον Σα). Η ομάδα του Μαρτίνς είχε κατοχή μπάλας 53-47 τοις εκατό και ακρίβεια στην ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων 73%!

Απογείωση για τους ομίλους!

Στο δεύτερο ημίχρονο το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν κατ’ αρχάς η διατήρηση του προβαδίσματος και η αναζήτηση ενός δεύτερου γκολ, αν έβρισκε τις ευκαιρίες. Το ματς κύλησε ιδανικά και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρήκε αρκετές!

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με επιτυχημένη διαχείριση τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους, παρά την κόπωση που είχε κάνει την εμφάνιση της για παίκτες - κλειδιά. Η Κράσνονταρ βρήκε ευκαιρίες από κάποια ατομικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού με Μπεργκ (αποχώρησε στο 68’) και Σουλεϊμάνοφ, όμως δεν βρήκε σκορ και το παιχνίδι άλλαξε άρδην μορφή από το 70ο λεπτό και μετά!

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να σφυροκοπούν την Κράσνονταρ που έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό, για να χτυπήσει σε αντεπίθεση. Ποντένσε και Μασούρας είχαν σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, όμως στο 75ο λεπτό στο ματς πέρασε ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς για να αλλάξει την ισορροπία και την αναμενόμενη πιεστική ροή από πλευράς Ρώσων.

Στο 78’ και στο 86’ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς πέτυχε δυο γκολ για να απογειώσει τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος ήταν η αιχμή που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφησε η Κράσνονταρ! Αρχικά εκδήλωσε ακόμα μια τρομερή κούρσα για να δεχτεί την ασίστ του Βαλμπουενά για το 2-0. Το 3-0 ήρθε από σουτ εκτός περιοχής που αιφνιδίασε τον Σαφόνοφ!

Στο 87’ το “Γ. Καραϊσκάκης” χειροκρότησε όρθιο τον μεγάλο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Μαντί Καμαρά!

Ο Ολυμπιακός αγκάλιασε την πρόκριση στο 89ο λεπτό, όταν ο Μπουχαλάκης μοίρασε στον Ποντένσε, ο οποίος με εκπληκτικό "τσίμπημα" στην μπάλα σκόραρε για το 4-0! Λίγα λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Βασίλη Τοροσίδη.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης περιγράφουν με ανάγλυφο τρόπο την εικόνα του ματς, καθώς η ομάδα του Μαρτίνς είχε προβάδισμα στην κατοχή της μπάλας 56-44 τοις εκατό, 20 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οκτώ στην εστία! Η ελληνική ομάδα είχε χαρακτηριστική ευστοχία στις πάσες με ποσοστό 81%.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υστέρησε κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού, με κορυφαία πρόσωπα τους Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιλιέρμε, Τσιμίκα και Ραντζέλοβιτς.

Πλέον ο Ολυμπιακός κρατά σφικτά την τύχη στα χέρια του, καθώς στον επαναληπτικό του Κράσνονταρ έχει τεράστιο αβαντάζ και μόνο με σεράριο επιστημονικής φαντασίας θα χάσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά (87' Καμαρά), Μασούρας (75' Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε (92' Τοροσίδης), Γκερέρο

Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Φόλουσον, Σπάχιτς, Ραμίρεζ, Καμπελά (25' Όλσον), Βάντερσον, Ναμλί (58' Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (69' Ιγκαντίεφ), Βιλένα, Καμπόλοφ, Πετρόφ
Keywords
Τυχαία Θέματα