Δεν ήταν αυτό το πρώτο φιλί της Ellie στο The Last of Us

Πολύς ντόρος για το τίποτα.

Στον απόηχο της E3 2018 υπάρχουν 4-5 πράγματα τα οποία απασχόλησαν ιδιαιτέρως το κοινό και συζητιούνται ασταμάτητα μέχρι και σήμερα, με το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers κατά τη γνώμη μου να έχει στρέψει την προσοχή του στα λάθος ζητήματα. Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπιστώνω, όσο περισσότερο καιρό ασχολούμαι επαγγελματικά με το χώρο, πως σαν καταναλωτές έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: ξεχνάμε πολύ εύκολα.

Αυτό φυσικά το λέω με αφορμή όλον αυτόν τον σαματά που ξεκίνησε μετά την προβολή του trailer του The Last of Us: Part 2, στο οποίο η πρωταγωνίστρια Ellie

φιλάει μία άλλη γυναίκα και όπως αφήνεται να εννοηθεί το βίντεο, οι δύο τους είναι ζευγάρι.

Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια ενάντια στην Sony και την Naughty Dog για αυτή τη σκηνή, την οποία μάλιστα η εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει τη συνέντευξη τύπου της. Αυτό έγινε επειδή ο κόσμος υποστήριξε πως η κίνηση αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο από μία κίνηση εντυπωσιασμού ώστε η Sony να επωφεληθεί από τις LGBTQ και SJW ομάδες, που αποκτούν όλο και περισσότερη δύναμη με το πέρασμα του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, οι επικριτές του trailer επικεντρώνονται στο γεγονός πως η Sony δεν είχε σκοπό να κάνει την Ellie ομοφυλόφιλη, αλλά το έκανε μόνο και μόνο για να είναι μέσα στο κοινωνικό ρεύμα του “diversity” και παράλληλα να κατακτήσει μεγαλύτερο κοινό. Η δε πράξη αυτή, (σύμφωνα πάντα με όσους εξέφρασαν αρνητισμό για την ομοφυλοφιλία της Ellie) κατέστρεψε παράλληλα και το The Last of Us: Part 2, αφού το μετέτρεψε ουσιαστικά σε κομμάτι προπαγάνδας.


Αν έμαθα κάτι, στα κοντά τέσσερα χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με τη βιομηχανία του gaming, είναι πως ο κόσμος λατρεύει το The Last of Us. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχω δει πάνω 2000 αναφορές από διάφορους ανθρώπους στο διαδίκτυο για το παιχνίδι της Naughty Dog, με την συντριπτική πλειοψηφία να αποτελείται από σχόλια θαυμασμού. Aν κάναμε μία ψηφοφορία αυτή τη στιγμή, για το ποιο είναι το καλύτερο console exclusive όλων των εποχών, δεν θα ήταν διόλου απίθανο ο νικητής να ήταν το The Last of Us.

Σε αυτή ακριβώς τη σκηνή μάθαμε για τη σεξουαλικότητα της Ellie. H κατάληξη δεν ήταν τυχαία, καθώς το Left Behind DLC το προετοίμαζε για αρκετή ώρα.

Αυτό λοιπόν που κάνει εντύπωση, με τόσους fans που έχει το παιχνίδι παγκοσμίως, είναι πως κανείς δεν θυμάται ότι η Ellie έχει κάνει το ίδιο πράγμα και στο παρελθόν. Μα καλά, κανείς δεν έχει παίξει το Left Behind DLC του 2014; To oποίο μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στην Remastered έκδοση που κυκλοφόρησε για το PS4.

Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα που μία χαρακτήρας -που στο παρελθόν είχε δείξει τέτοια σημάδια- αποδείχτηκε πως όντως ήταν τελικά ομοφυλόφιλη. Συγνώμη, αλλά μήπως τελικά όντως έχουμε επιλεκτική μνήμη; Και από τότε που τελείωσε η συνέντευξη τύπου της Sony, κάθομαι και διαβάζω ατελείωτα σχόλια για το πώς την Naughty Dog την νοιάζουν μόνο τα λεφτά, και κατέστρεψε το παιχνίδι, και δεν έπρεπε να το κάνει αυτό και ούτω καθ’ εξής.

Παράλληλα, έχουμε φτάσει σε σημείο να νομίζουμε πως είναι “δώρο από το Θεό” όταν ένα multiplayer game δεν έχει lootboxes και premium passes, καθώς τα παιχνίδια μάς παραδίδονται μισοφτιαγμένα και τα γεμίζουν στην πορεία με τα DLC και κάθε χρόνο βλέπουμε κατά κύριο λόγο sequels, τα οποία παρουσιάζουν τόσες πολλές ομοιότητες μεταξύ τους που είναι λες και βγήκαν από γραμμή παραγωγής.

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο σαν καταναλωτές τις απαιτήσεις και τους στόχους μας;

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

Read more on [SITE_NAME]E3 2018: Ανασκόπηση της NintendoE3 2018: Ανασκόπηση της UbisoftE3 2018: Ανασκόπηση της Sony

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα