Δεν επανέλαβε το λάθος

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς με την Κύμη και κερδίζοντας με 88-67 πέρασε στα ημιτελικά των πλέι - οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνευσαν στο πρώτο παιχνίδι του ΣΕΦ, αλλά πήραν το μήνυμα και παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι, κάνοντας το 2-0 στην σειρά, παρά την αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων.

«Πρώτο βιολί» για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Στρέλνιεκς με 6 πόντους και 4/4 τρίποντα, 13 είχε ο Μάντζαρης
και 12 ο ΜακΛιν, ενώ από τους γηπεδούχους ο ΜακΦάντεν είχε 15 πόντους και οι ΜακΓκι και Σμιθ από 13.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και παρά την αστοχία τους, έπαιρναν δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ και έχτισαν διαφορά οκτώ πόντων στην πρώτη περίοδο (21-13).

Στο β' δεκάλεπτο η Κύμη βρήκε τρίποντα με Μπάρλο και Τζόουνς πλησιάζοντας στους δύο πόντους. Οι ΜακΦάντεν, Στρέλνιεκς και Μάντζαρης ήταν εύστοχοι από το τρίποντο, με την Κύμη πάντως να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μόλις τρεις πόντους πίσω στο σκορ 40-37.

Μάλιστα, η Κύμη κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με 42-41 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως οι Στρέλνιεκς, Ουίλτζερ και Μάντζαρης «βομβάρδισαν» με τρίποντα ανοίγοντας ξανά την διαφορά, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 63-49.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε στην τελευταία περίοδο και πήρε την δεύτερη νίκη του στην σειρά χωρίς περιπέτειες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η τελευταία εμφάνιση του Νίκου Μπάρλου, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στην έξοδό του από το παρκέ περίπου δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-40, 49-63, 67-88

ΚΥΜΗ: Μανωλόπουλος 3, Τζοόυνς 3, ΜακΓκι 13, ΜακΦάντεν 15, Σμιθ 13, Γερομίχαλος, Τσαγκαράκης, Γλυνιαδάκης 8, Βίλχιαλμσον, Μαργέλης 1, Κάιζερ 6, Μπάρλος 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 4, Παπανικολάου 3, Ρόμπερτς 7, Μπόγρης 7, Γουίλτζερ 8, ΜακΛιν 12, Μπράουν 3, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου 8, Στρέλνιεκς 16, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 13.
Keywords
Τυχαία Θέματα