Δέκα πράγματα να θυμάστε από την 1η αγωνιστική (vids)

Ο Έλληνας "μάγος", η έκπληξη του Βόλου, δύο υπέροχα γκολ, ένα παράδειγμα προς μίμηση, μία παράδοση που έσπασε, ένας προπονητής, ένας πρώην, το πρώτο γκολ και το VAR όσα θα θυμόμαστε από την πρεμιέρα! Ο Αποστόλης Λάμπος σας παρουσιάζει ένα ποδοσφαιρικό Top 10 βγαλμένο από την πρώτη αγωνιστική.

10. Η πρεμιέρα του VAR

Αναμφίβολα
η εφαρμογή του Video Assistant Referee για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα αφήνοντας θετικές και αρνητικές εντυπώσεις. Ωστόσο το σίγουρο είναι πως η σωστή εφαρμογή του μόνο προς όφελος του ποδοσφαίρου μας μπορεί να είναι. Δείτε όσα συνέβησαν γύρω από το VAR στα ματς της πρεμιέρας.

9. Ο Ρόμανιτς το πρώτο

Είθιστε ο παίκτης που σκοράρει το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος να μένει στην ιστορία. Στο 61ο πρωτάθλημα ο παίκτης που άνοιξε τον χορό των γκολ για όλη τη σεζόν είναι ο Λάζαρ Ρόμανιτς που έκανε το 1-0 στο Λαμία-Παναθηναϊκός. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία. Και φανταστείτε ότι μέχρι δύο εβδομάδες ο 21χρονος άσος ήταν εκτός πλάνων Καλό σεφτέ!

8. Η εμφάνιση του Βύντρα

Σε ηλικία 38 ετών, 6 μηνών και 18 ημερών, ο Λουκάς Βύντρα έγινε ο δωδέκατος γηριαότερος που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίζετα από το 2004 κι έπειτα όταν και σταμάτησε ο Νιόπλιας. Super Fit έβαλε "Stop" σε αρκετές επιθέσεις του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος ως λίμπερο. "Πλήγωσε" έτσι την πρώην ομάδα του απέναντι στην οποία είχε αγωνιστεί τελευταία φορά ως παίκτης του Πανηλειακού το 2003.

7. Προπονητής ετών 38, ο Χουάν Φεράντο

Η ατάκα του στην κάμερα των καναλιών novasports "η φιλοσοφία μου είναι να νικάω ώστε να κερδίζω μια εβδομάδα δουλειάς για να μπορεί η ομάδα να νικήσει ξανά στο επόμενο ματς" φανέρωσε έναν άνθρωπο γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας εκπαιδευμένο με την ισπανική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Μοναδικός που κάθεται για τρίτη χρονιά στον πάγκο ομάδας, πράγμα σπάνιο για την ηλικία του και για την Ελλάδα.. Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του novasports.gr.

6. Η Ξάνθη "έσπασε" μια πολύ αρνητική παράδοση

Η ακριτική ομάδα νίκησε την ΑΕΚ στην Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από 28 αποτυχημένες απόπειρες στις οποίες μετρούσε 23 ήττες και μόλις 3 ισοπαλίες. Επίσης η Ξάνθη νίκησε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα μετά τη νίκη της στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου του 2009. Οι Ακρίτες είχαν πανηγυρίσει μια ακόμα νίκη επί της Ένωσης, για το κύπελλο Ελλάδος τη σεζόν 1997-1998 στο “Νίκος Γκουμας” με 2-0.

5. Κρίστινσον, ένα παράδειγμα προς μίμηση

Ο Ισλαμδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ ζούσε για 80 λεπτά αγώνα με το βάρος του λάθους που έκανε στο γκολ του Νάτσου.

Στο 93' του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω. Απέκρουσε πέναλτι του Ούμπιντες, ο οποίος δεν είχε χάσει ποτέ πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα και χάρισε ένα σπουδαίο μάθημα σε όλους τους ποδοσφαιριστές: "Να μην απογοητεύεστε από τα λάθη". Το ρεπορτάζ λέει πως ο Ντάουντα δασκάλεψε τον Κρίστινσον για το πως εκτελεί τα πέναλτι ο "Ούμπι".

4. Το γκολ του Μεγιάδο

Προχωρώντας σε πιο ποδοσφαιρικά μονοπάτια θα θυμόμαστε το υπέροχο μονοκόματο σουτ του Μεγιάδο που απέφερε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο Βικελίδης από τη γλυκιά σέντρα του Κοροβέση. Ένα γκολ "ξέσπασμα" για όποιον το πετύχει.

3. Το γκολ του Ολιβέιρα

Με την ΑΕΚ στα σχοινιά, οι Λιβάια, Μάνταλος και Ολιβέιρα παίζοντας τέλεια το παιχνίδι της μίας επαφής διέλυσαν την άμυνα της Ξάνθης με τον Νέλσον Ολιβέιρα να ανοίγει λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γκολ αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει κάτι στην ΑΕΚ αλλά ίσως είναι αρκετό για να βρει αυτοπεποίθηση ο ίδιος να συνεχίσει να σκοράρει.

2. Ο Χουάν Μουνίθ

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν χάρμα ιδέσθαι. Πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και με τη συνολική του παρουσία στη Νέα Σμύρνη οδήγησε τον Βόλο στην ιστορική πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Στα 27 του χρόνια με θητεία σε Πριμέρα Ντιβίζιον και Κ21 Εθνική Ισπανίας είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για να μας χαρίσει κι άλλες τέτοιες στιγμές.

1. Ο Γιάννης Φετφατζίδης

Δε σκόραρε και δε βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει. Πρόσφερε όμως μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές, γεμάτες φαντασία, ντρίπλες που πολύ μας έχουν λείψει και αποτέλεσε για τα μάτια μας μια όαση που ευελπιστούμε να μην εξατμιστεί. Από ασύλληπτη δική του ενέργεια ο Μαρτίνες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και από δική του ενέργεια ο Σάσα ισοφάρισε σώζοντας την παρτίδα. Ένα ευχαριστώ στον Άρη που απέρριψε τα πετροδόλαρα και κράτησε εδώ τον Έλληνα "μάγο"!
Keywords
Τυχαία Θέματα