Δέκα αστέρια και τα ινδάλματά τους (pics)

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν ινδάλματα που ίσως κανείς να μην το περίμενε. Μέσι, Ρονάλντο, Πογκμπά, Μπουφόν, Τσάβι και αρκετοί ακόμη έχουν ινδάλματα, παίκτες, που δεν θα το περίμενε κανείς.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πολλές φορές έχει παραδεχτεί πως «τις περισσότερες φορές εμπνέω τον εαυτό μου» ωστόσο υπήρχαν ποδοσφαιριστές που τον ενέπνεαν για να φτάσει στο σημείο που είναι. «Σε μικρή ηλικία έψαχνα το είδωλο μου στην Εθνική ομάδα. Παίκτες όπως ο Φίγκο, Ρούι Κόστα Φερνάντο Κόουτο. Ήταν ένα όνειρο να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτή τη δήλωση εντύπωση προκαλεί

το γεγονός πως είχε ως είδωλο ένα κεντρικό αμυντικό!

epa000223818 Portugal’s Fernando Couto (L) consoles Netherland’s Jaap Stam (R) at the end of the Euro 2004 semi final match between Portugal and Netherlands at the Jose de Alvalade stadium in Lisbon on Wednesday, 30 June 2004. Portugal won 2-1. EPA/MATTHIAS SCHRADER ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μάρκους Ράσφορντ

Ο Μάρκους Ράσφορντ, προϊόν της της ακαδημίας της Γιουνάιτεντ, θα περίμενε κανείς να έχει ως ίνδαλμα έναν από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία με την Μάντσεστερ. Μπεστ, Καντονά, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπέκαμ και αρκετούς ακόμη.

Κι όμως όχι! Όσοι προσπαθήσατε να μαντέψετε θα πέσετε 100% έξω. Ίνδαλμά του ήταν ο Αμερικανός Τιμ Χάουαρντ, που αγωνίζονταν στη θέση του τερματοφύλακα!

«Η χαρά που νιώθεις όταν σκοράρεις ένα γκολ, είναι ίδια με μια σπουδαία επέμβαση. Ο Χάουαρντ ήταν το είδωλό μου. Είχα μάλιστα και φανέλα του όταν ήμουν μικρός. Κάποια μέρα θα πάρω γάντια και θα παίξω ως τερματοφύλακας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Λιονέλ Μέσι

Πριν αναφέρουμε τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, νομίζω όλοι θα σκεφτείτε πως ο Μέσι θα είχε ως ίνδαλμα τον Μαραντόνα. Λογικό.

Ο Μέσι, ήθελε να μοιάσει στον Πάμπλο Αϊμάρ!

«Ο Πάμπλο Αϊμάρ είναι το είδωλό μου. Μου άρεσε να τον βλέπω να παίζει και ακολούθησαν την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ». Οι δυό τους έπαιξαν για την Αργεντινή μαζί, 13 φορές!

«Τον εκτιμώ πολύ. Είναι τιμή να λέει ο Μέσι πως ήμουν το είδωλό του».

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Ζιζού θα περίμενε κανείς να έχει ως ίνδαλμά του τον Μισέλ Πλατινί. Ο Ζιντάν είχε ως αγαπημένο ποδοσφαιριστή τον Έντζο Φρεντζεσκόλι!

«Ήταν ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής. Τον παρακολουθούσα να προπονείται. Για μένα είναι ο ένας».

Μάλιστα η λατρεία του για τον Ουρουγουανό πέρασε σε άλλο επίπεδο!

«Ένα από τα όνειρά μου ήταν να πάρω μια φανέλα του. Το κατάφερα! Αλλά όχι μόνο την πήρα, κοιμήθηκα με αυτή. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη γυναίκα μου».

Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ο Ιταλός θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Ίσως όλοι να περιμέναμε πως είδωλό του θα ήταν κάποιος Ιταλός πορτιέρε αλλά όχι!

Ο Τζίτζι είχε ως ίνδαλμα τον Καμερουνέζο Τόμας Νκόνο!

«Μπορεί όλα τα μάτια στο Παγκόσμιο Κύπελλο να ήταν στραμμένα στον Μαραντόνα και τον Λίνεκερ, αλλά είχα εντυπωσιαστεί από τον Νκόνο. Τα πράγματα που έκανε για το Καμερούν σ΄εκείνο του Μουντιάλ με έκαναν να γίνω τερματοφύλακας».

Μάλιστα το ένα από τα παιδιά του Μπουφόν, ονομάζεται Τόμας! Τυχαίο;

Τσάβι

Ο Τσάσβι είναι απόλυτα περήφανος για το γεγονός πως είναι Καταλανός. Παιδί της Λα Μασία, με άπειρα παραδείγματα για να εντυπωσιαστεί κι όμως ένας παίκτης από…την Αγγλία ήταν το είδωλό του! Ο Ματ Λε Τισιέ! Ο παίκτης που δεν έφυγε ποτέ από την Σαουθάμπτον.

«Στην Καταλονία κάθε Δευτέρα, υπήρχε ένα μισάωρο πρόγραμμα στο οποίο έβλεπες τα καλύτερα γκολ της Πρέμιερ Λιγκ. Κάθε εβδομάδα ο Ματ ήταν σε αυτό. Εντυπωσιακά γκολ. Όλοι στο σπίτι είχαμε εμμονή μαζί του»!

Πολ Πογκμπά

«Είχα βίντεο από το Μαραντόνα, τον Κρις Γουόνλτ, τον Κακά, από πολλούς παίκτες. Ήθελα να έχω τις αρετές όλων αυτών»!

Ο Κρις Γουόντλ ή αλλιώς Κρις magic. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς μέσους! Αγωνίστηκε στην Μαρσέιγ από το 1989 έως το 1992, δηλαδή πριν καν γεννηθεί ο Πογκμπά. Ο Γάλλος βλέποντας βίντεο, εντυπωσιάστηκε από την ικανότητα στις ντρίμπλες που είχε ο Άγγλος και έτσι έγινε το ίνδαλμά του!

Κέβιν Ντε Μπράουνε.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους της γενιάς του! Σε μικρή ηλικία ήθελε περισσότερο να τελειώνει τις φάσεις από να τις δημιουργεί. Λογικό θα πει κάποιος, όλα τα παιδιά το ίδιο θέλουν.

«Όταν ήμουν μικρός παρακολουθούσα τον Μάικλ Όουεν. Έπαιζα σαν επιθετικός και είχαμε το ίδιο στυλ».
Και ο Αγουέρο είχε ως ίνδαλμα τον Μάικλ Όουεν!

«Παρακολουθούσα το παγκόσμιο Κύπελλο και έλεγα σε όλους στη γειτονιά μου πως λατρεύω τον Όουεν».

epa01114061 England’s Michael Owen in action during the Euro 2008 qualifying soccer match against Israel at Wembley Stadium in London, England, 08 September 2007. EPA/ANDY RAIN ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τσαγκλάρν Σογιουντσού

Ο αμυντικός της Λέστερ, που έχει κερδίσει τη φήμη του σκληρού αμυντικού, που δεν αφήνει εύκολα τον αντίπαλο να πάρει τη μπάλα.

Και το ίνδαλμα του ουσιαστικά το ίδιο έκανε αλλά…στην επίθεση! Ο Γουέιν Ρούνι!

«Όταν έπαιζα στην επίθεση ο Ρούνι ήταν το είδωλό μου. Ήμουν κοντός τότε και μου άρεσε που ένας κοντός νεαρός επιθετικός κατάφερε να γίνει σταρ»!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ενγκολό Καντέ

«Ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος. Έβαζα DVD και έβλεπα τα γκολ του». Ο Γάλλος Μέσος απολάμβανε όσο τίποτα να παρακολουθεί τον Ρονάλντο. Βέβαια το ερώτημα είναι: Ποιος δεν τον απολάμβανε;

Ντάνιελ Στάριτζ

Τον αφήσαμε για το τέλος. Πριν διαβάσετε τις επόμενες γραμμές, σκεφτείτε ένα όνομα το οποίο δεν μπορεί να συνδεθεί ποδοσφαιρικά με τον Στάριτζ.

Όχι δεν είναι από το χώρο του μπάσκετ, του τένις, του ράγκμπι.

Το ίνδαλμά του είναι από το χώρο του WWE και είναι ο γνωστός Undertaker.

«Μου άρεσε η πάλη όταν ήμουν μικρός. Ο Undertaker ήταν ο αγαπημένος μου τότε γιατί ήταν ο πιο τρομακτικός με τη μουσική, το σκοτάδι και τον τρόπο που πήγαινε στο ρινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα