Δείτε το 13 λεπτών ντοκιμαντέρ της NOVA για την ίδρυση του Παναθηναϊκού! (vid)

Δείτε το ντοκιμαντέρ των καναλιών Novasports για την ίδρυση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και τον ιδρυτή του Γιώργο Καλαφάτη, τον άνθρωπο ο οποίος με το μεράκι του για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, “γέννησε” τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο τον Φεβρουάριο του 1908.

Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο, το πάθος του για το άθλημα που τον οδήγησε να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και να ιδρύσει τον

Παναθηναϊκό σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ήταν Κυριακή 3 Φεβρουαρίου του 1908 άρχισε να γράφεται η ιστορία του αθηναϊκού συλλόγου.

Θα δείτε επίσης το πως ο Καλαφάτης με το παραγοντικό του δαιμόνιο κατάφερε να πείσει τον Πρίγκιπα Νικόλαο να συμβάλλει στην παραχώρηση οικοπέδου στην περιοχή της Περιβόλας των Αμπελοκήπων, ώστε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του “σπίτι” στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα. Από το 1922 και για 100 συναπτά έτη η ιστορική Λεωφόρος στεγάζει τον ΠΑΟ, στον οποίο ανήκει το οικόπεδο, με παραχώρηση του τότε Δημάρχου Αθηναίων Γεώργιου Τσόχα.

Θα μάθετε την ιστορία για το πως ο Παναθηναϊκός καθιέρωσε το «Τριφύλλι» ως επίσημο έμβλημα της ομάδας, αλλά και την ιστορία του ύμνου του συλλόγου.

Ανέκδοτες φωτογραφίες, ντοκουμέντα και ιστορικές αναφορές σε ένα βίντεο το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Αποστόλης Λάμπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δείτε, NOVA, Παναθηναϊκού,deite, NOVA, panathinaikou