Δεύτερες σκέψεις για τον παρτενέρ του Κάνιας...

Αν ο Μαουρίσιο κι ο Πέλκας δεν ήταν τιμωρημένοι (σ.σ. ο Πέλκας εκτίει ποινή και στον αγώνα με την Ξάνθη της μεθεπόμενης Κυριακής, όπως κι ο Μάτος σ’ εκείνον τον αγώνα) ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε θα άλλαζε – σχεδόν – τίποτα από την ενδεκάδα που παρέταξε στο Περιστέρι. Και το σχεδόν έχει να κάνει με την απουσία του Βαρέλα σ’ εκείνη την αναμέτρηση. Ωστόσο, στον αποψινό αγώνα της Τούμπας με τον Πανιώνιο (19.30, Novasports1HD) προστίθενται κι οι απουσίες των
Μαλεζά, Μιχόγεβιτς. Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ που για έβδομο αγώνα στο πρωτάθλημα (σ.σ. έχει δώσει κι έναν για το Κύπελλο στο Καυτανζόγλειο) θ’ αγωνιστεί δίχως κόσμο στις κερκίδες λόγω τιμωρίας, θέλει να παραμείνει στο μονοπάτι των νικών, στοχεύοντας όσο ψηλότερα καταφέρει να φτάσει στη βαθμολογία.

Οπως όλα δείχνουν μέσα κι από τις δοκιμές που πραγματοποίησε η τεχνική ηγεσία στις προπονήσεις του τελευταίου διημέρου, ο μοναδικός προβληματισμός για την αρχική ενδεκάδα αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ, αυτού που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Μαουρίσιο, δίπλα στον Κάνιας. Ανάγκη που θα κληθεί να καλύψει ένας εκ των Ελ Καντουρί – Σακχόφ. Το συγκεκριμένο δίλημμα έχει να κάνει με το γεγονός πως για τον πρώτο δεν είναι αυτή η φυσική του θέση κι η ανασταλτική λειτουργία παίζει σημαίνοντα ρόλο στο γενικότερο παιχνίδι της ομάδας και για τον δεύτερο πως η ισορροπία που έχει επιδείξει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τον Ισπανό δίπλα του δεν ήταν απόλυτα αντάξια των απαιτήσεων του αγώνα που συνυπήρξαν οι δυο τους, με αντίβαρο την επιθετική του αποτελεσματικότητα και τις λύσεις που έχει δώσει στο σκοράρισμα, κυρίως στο Κύπελλο.

Από εκεί και πέρα, στο 4-2-3-1 ο Πασχαλάκης παραμένει σταθερό, όπως κι η αμυντική του γραμμή, με Μάτος δεξιά και κατά σειρά αριστερά του τους Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Στις θέσεις των δυο αμυντικών χαφ ο Κάνιας μ’ έναν εκ των Ελ Καντουρί – Σάκχοφ. Μεσοεπιθετικά Κάμπος και Μακ προβάλουν ως φαβορί για τις θέσεις στα άκρα, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τον Μπίσεσβαρ ανάμεσά τους και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή. Οι οριστικές απαντήσεις στα όποια ερωτήματα θ’ απαντηθούν με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων από τη διοργανώτρια αρχή, σχεδόν μια ώρα πριν από τη σέντρα, ήτοι στις 18.30.
Keywords
Τυχαία Θέματα