Δεδομένα θα το προσπαθούσε

Αντίστροφη μέτρηση για τις οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση Πρίγιοβιτς. Εν αναμονή των αποφάσεων μετά και το ραντεβού του παίκτη με τον Ιβάν Σαββίδη. Μοιάζει δεδομένο πως σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, ή για οποιονδήποτε άλλο παίκτη, ο ΠΑΟΚ θα είχε παραχωρήσει άμεσα και με τις ευλογίες του, χωρίς σκέψεις και περισσότερες συζητήσεις στην παραχώρηση του παίκτη, ακόμη κι αν δεν θα έπαιρνε το σύνολο του σεβαστού ποσού της ρήτρας άμεσα.

Όμως με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Τόσο επικοινωνιακά, όσο και αγωνιστικά-ουσιαστικά, για το υπόλοιπο της σεζόν.
Σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να δημιουργήσει διαφορά σχετικής ασφάλειας από τους υπόλοιπους και να είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικοινωνιακά δεν είναι το καλύτερο να χάσει - έστω και με τη ρήτρα αποδέσμευσης - τον καλύτερο παίκτη στο σκοράρισμα.

Ο κόσμος βέβαια γνωρίζει πλέον πως λειτουργούν οι μεταγραφές. Ξέρει πως με τις ρήτρες αποδέσμευσης κινείται μεγάλο μέρος της αγοράς στο ποδόσφαιρο και πως τα συμβόλαια για κάποιο λόγο την έχουν. Όπως επίσης γνωρίζει πως ορισμένοι παίκτες δεν θα έρχονταν στην όμορφη χώρα μας χωρίς αυτό τον οικονομικό όρο στο συμβόλαιό τους που θα τους επιτρέπει στο μέλλον να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να κάνουν διαφορετικό βήμα στην καριέρα τους. Είναι λοιπόν και επικοινωνιακά ένα ζήτημα που απασχολεί τον "Δικέφαλο". Διαφορετικά δεν θα είχε και λόγο να το προσπαθεί τόσο ο μεγαλομέτοχος. Άλλωστε το ουδείς αναντικατάστατος ισχύει. Έστω κι αν ο επόμενος δύσκολα μπορεί να είναι Πρίγιοβιτς. Άμεσα τουλάχιστον...

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, μιλάμε για τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος την τελευταία διετία με βάση τους αριθμούς. Για τον ποδοσφαιριστή που σε πολλές δύσκολες καταστάσεις έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βγει από τη δύσκολη θέση. Κυρίως όμως για έναν παίκτη που είναι και... οικονομικός δολοφόνος. Χρειάζεται 2,8 προσπάθειες για κάθε γκολ. Αποτελεσματικότερος στο πρωτάθλημα και προφανώς από τους πολυτιμότερους με βάση όσα προσφέρει.

Οι τελευταίες εξελίξεις κατέδειξαν πόσο σημαντικός είναι ο Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησής του έγινε πρώτο θέμα για το σύνολο του Τύπου και την πλειοψηφία των φιλάθλων. Δεδομένα άπαντες τον εκτιμούσαν το ίδιο και πριν είκοσι μέρες. Απλώς τώρα ακόμη και με την πιθανότητα αποχώρησής του το έδειξαν με πιο έντονο τρόπο.
Keywords