Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι Υποψηφιότητες λίγο πριν την απονομή

Τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται η 76η Τελετή Απονομής των Βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο και τον Αντι Σάμπεργκ. Λίγο πριν την απονομή, θυμόμαστε τις φετινές υποψήφιες ταινίες με την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου να διεκδικεί πέντε Χρυσές Σφαίρες.

Το «Vice» του Ανταμ ΜακΚέι οδηγεί την κούρσα των υποψηφιοτήτων με έξι, ενώ πέντε Χρυσές Σφαίρες διεκδικούν, το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ, το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι. Ακολουθεί με τέσσερις υποψηφιότητες

το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι. Αναλυτικά:

«Vice: Ο Δεύτερος Στην Ιεραρχία» (Vice - 2018) του Άνταμ ΜακΚέι (Η.Π.Α.)

Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Το «Vice: Ο Δεύτερος Στην Ιεραρχία» είναι η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας: «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης αναμειγνύει αριστοτεχνικά το δράμα και την κωμωδία, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ξεχωριστό. Το φιλμ ήδη διεκδικεί έξι (6) Χρυσές Σφαίρες στις Κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Κρίστιαν Μπέιλ), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Σαμ Ρόκγουελ) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Έιμι Άνταμς). Συνδυάζοντας ένα δυνατό σενάριο με την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, το «Vice: Ο Δεύτερος Στην Ιεραρχία», είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμα βιογραφική ταινία. Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ, Μπιλ Πούλμαν, Άλισον Πιλ.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα