Χριστιάνα Μάρκου: Ένα "αστεράκι" του στίβου με ...ποδοσφαιρικό dna! (photos)

Μην έχετε "τυφλή" εμπιστοσύνη στο σοφό λαό μας. Καλά τα λέει, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που ...πέφτει και λίγο έξω. Στην περίπτωση της Χριστιάνας Μάρκου το ...μήλο δεν έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά. Και όπου "μηλιά", ο πατέρας της, Δημήτρης Μάρκος. Άλλοτε παίκτης της Νάουσας, του Παναθηναϊκού, της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, της Καλαμάτας, της ΑΕΚ, του Άρη του ΠΑΟΚ, αλλά και της Εθνικής
ομάδας.

Μην νομίζετε βέβαια ότι το ..."μήλο" της Χριστιάνας Μάρκου έπεσε και πολύ μακριά από το δέντρο. Να, λίγα μέτρα πιο κάτω πήγε... Γιατί η ταλαντούχα άλτρια του μήκους επέλεξε τον αθλητισμό και μάλλον λόγω dna και ...λαδιού (νονός της ο Αλέξης Αλεξούδης) πρωταγωνιστεί στο χώρο του στίβου.

Η Χριστιάνα Μάρκου δεν ξεχωρίζει μονάχα για τη γλυκύτητα και το κάλλος της. Ούτε γιατί είναι η κόρη "του ποδοσφαιριστή που είχε βάλει εκείνο το απίθανο γκολ στην Πόρτο". Στα 19 της χρόνια, είναι αθλήτρια υψηλού επιπέδου στο άλμα εις μήκος με διακρίσεις μικρές για την ώρα και φιλοδοξίες μεγαλύτερες και από το σκάμμα που αντικρίζει καθημερινά στις προπονήσεις.

Πανελληνιονίκης στις Νεάνιδες, άγγιξε το μετάλλιο στους Βαλκανικούς και έχει ως ρεκόρ μια επίδοση 6,06 μ. προ διετίας. Προτού ζήσει αυτό το μικρό εφιάλτη των συνεχόμενων τραυματισμών. Πλέον υγιής, στέκεται γερά στα πόδια της, βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και χαμογελά με αυτό το λαμπερό της χαμόγελο, όταν σκέφτεται τις μέρες που θα έρθουν... Ας γνωρίσουμε λοιπόν τη Χριστιάνα Μάρκου!

"Είναι ευθύνη να είσαι κόρη του Δημήτρη Μάρκου"

Στην περίπτωση της, η Χριστιάνα Μάρκου δεν χρειάστηκε ...μέσο για να κάνει τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό. Ακόμα και αν έχει για πατέρα ένα γνωστό ποδοσφαιριστή. Επέλεξε ένα μοναχικό άθλημα και - ίσως ασυνείδητα - θέλησε οι επιδόσεις να μιλούν για την αξία της. Όμως πάντα στο πλευρό της είναι ο Δημήτρης Μάρκος. Δίπλα της σε κάθε σημαντική στιγμή...

"Με συμβουλεύει, τσακωνόμαστε λίγο, όμως με βοηθάει πολύ, ακόμα και αν δεν τον ακούω κάποιες φορές. Αυτά που μου λέει τα σκέφτομαι και τον ευχαριστώ που είναι κοντά μου. Πριν τους αγώνες μου λέει πάντα: "Τρέχα, πάτα, πήδα". Μου ζητάει να πιστεύω στον εαυτό μου και μου λέει πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Αν σκέφτομαι κάτι συνέχεια και με αρνητικότητα, τότε δεν θα γίνει ποτέ.

Σίγουρα με γεμίζει ευθύνες το γεγονός ότι είμαι κόρη του. Δεν μπορώ να κάνω και ότι θέλω, αλλά είναι ωραίο. Το έχω συνηθίσει", λέει η Χριστιάνα Μάρκου για τον πατέρα της, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

"Κάποιοι με ρωτούσαν στο σχολείο, αλλά ντρεπόμουν που όλοι ήξεραν τον μπαμπά μου.

Μου έχει μείνει περισσότερο η περίοδος που έπαιζε ο πατέρας μου στον ΠΑΟΚ, γιατί μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ γιατί θαυμάζω τον μπαμπά μου για τις στιγμές που έζησε με αυτές τις ομάδες.

Περνούσα υπέροχα στις προπονήσεις, με έπαιρνε συνέχεια. Θυμάμαι τη στιγμή που τραυματίστηκε με το χιαστό και ήμουν μαζί του στο νοσοκομείο. Όταν του είχαν πετάξει πέτρα στο κεφάλι και είχε γυρίσει σπίτι ματωμένος. Αυτές είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις".

Όσο για το πόσες φορές έχει ακούσει για εκείνο το "μαγικό" γκολ στο Οπόρτο;

"Άπειρες φορές! Η ερώτηση σχεδόν πάντα είναι: "Είσαι ο Δημήτρης Μάρκος που είχε βάλει το γκολ στην Πόρτο"; Βλέπω ποδόσφαιρο. Θέλω δεν θέλω, το βλέπω! Παλιά το σιχαινόμουν! Δεν ήθελα καν να ακούω τη λέξη μπάλα. Σιγά σιγά ενδιαφέρομαι περισσότερο, ρωτάω τον πατέρα μου για διάφορα πράγματα και πηγαίνω στο γήπεδο αρκετά συχνά".

Ο αθλητισμός μπήκε με φυσικό τρόπο στη ζωή της 19χρονης Χριστιάνας. "Από μικρή είχα ενέργεια. Ο μπαμπάς με έπαιρνε μαζί του στις προπονήσεις και δεν γινόταν να μην μπω στον αθλητισμό. Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να παίξω videogames ή να κολλήσω στον υπολογιστή. Δεν νομίζω ότι αυτό έγινε εξαιτίας του πατέρα μου.

Πέρασα από πολλά αθλήματα, προτού ξεκινήσω το στίβο. Έκανα κολύμβηση, μπαλέτο, ρυθμική, τένις και βόλεϊ. Ένας προπονητής στίβου που ήταν στο γήπεδο του βόλεϊ με είδε και μου είπε: "εσύ κάνεις για στίβο". Όμως δεν ξέρω πως μπήκα κατευθείαν στο μήκος και δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο".

"Ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια για ένα κορίτσι που έχει μεγάλα όνειρα για την πορεία της στον αθλητισμό. Τραυματισμοί, κακοτυχίες, στιγμές που θέλει να ξεχάσει και να αφήσει στο παρελθόν, όπως λέει στο novasports.gr.

"Τραυματίστηκα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και έχω κάνει δύο χειρουργεία στο ίδιο πόδι. Υπήρξαν και κάποιοι μυικοί τραυματισμοί, όμως αν τα ξεπεράσω όλα αυτά και τα αφήσω πίσω μου, τότε πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.

Έβλεπα συνέχεια βίντεο από άλλους αθλητές να κάνουν μήκος, καθόμουν σπίτι και έκανα μόνη μου την τεχνική, στο μυαλό μου φανταζόμουν κάθε αγώνα πως θα ήθελα να είναι και ας μην αγωνιζόμουν... Ήμουν πολύ στεναχωρημένη και είχα φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι ακόμα και να σταματήσω τον αθλητισμό. Όμως αγωνίστηκα και το πάλεψα. Θεωρώ ότι τον Απρίλιο θα είμαι έτοιμη για τους πρώτους αγώνες του ανοικτού".

Ακόμα και αν κάνει τα πρώτα της δυνατά βήματα στον κλασικό αθλητισμό, η Χριστιάνα Μάρκου ζει με ένα όνειρο. Το λέει και τα μάτια της λάμπουν!

"Θα ήθελα μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα προπονούμαι καθημερινά για να βελτιωθώ και να το πετύχω. Για το 2020 ακόμα δεν ξέρω, όμως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάω με τη βοήθεια του Θεού. Μου έλειψε η αγωνιστική δράση και πλέον θέλω όσο τίποτα να αγωνιστώ ξανά και να ζήσω και πάλι την ατμόσφαιρα των αγώνων".

View this post on Instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα