Χρειάζεται και ομάδα…

Με επικές και συνταρακτικές ομιλίες παθιασμένου κόουτς Ντυπρά πριν τρία χρόνια η ποδοσφαιρική παρτίδα μπορεί να σωθεί και η υπέρβαση μπορεί να επιτευχθεί, δεν είναι πάντως το ιδεατό να αγωνίζεσαι «πατώντας» μόνο στο συναίσθημα, στους οπαδούς, στις οικογένειες, στην ιστορία του συλλόγου και τα ιδανικά του. Όλα αυτά τίθενται σε ισχύ όταν υπάρχει ομάδα.

Και η Τουλούζ προ τριετίας είχε ομάδα που μπορούσε μόνο να γυρίσει το ματς με την Ανζέ (από 1-2
στο 79’, 3-2 στις καθυστερήσεις) και να σωθεί. Δεν είχε τίποτε παραπάνω αγωνιστικά, πέραν από πάθος, ψυχή και καρδιά.

Γενικώς, την τελευταία τετραετία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ένα όχι ακριβώς βαρύ, πάντως υπολογίσιμο όνομα στη Γαλλία, με 30 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα , οι 16 σερί! Κάπου λοιπόν μεταξύ 17ης θέσης και 13ης, προέκυψε και η εφετινή περιπέτεια των μπαράζ.

Για μια ομάδα, την Τουλούζ, που έχει Ντουρμάζ και Γκραντέλ, Σανογκό και Ιμπουλά. Αδιανόητο να μην είναι τουλάχιστον στην 8αδα της Λιγκ1, μια ομάδα με παρουσία επί Ελμάντερ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει παίκτες με εμφανή ατομική αξία, δεν έχει όμως προπονητή να τους δουλέψει και να τους κάνει ομάδα.

Ο «αέρας» του καλού Ντυπρά πέρασε και όταν ήρθε η ώρα της σοβαρής προπονητικής αλλαγής, ο ιδιοκτήτης Σαντράν επιστράτευσε τον επί 20 χρόνια ευρισκόμενο στο σταφ του συλλόγου, άπειρο Ντεμπέβ. Μηδέν οικονομικό ρίσκο, τεράστιο αγωνιστικό.

Και η Τουλούζ που δεν έχει χειρότερο ρόστερ από την Ανζέ, την Αμιάν και την Καέν (την κατηγόρησε άδικα την Παρί ο Γκραντέλ ότι δεν έπαιξε για να νικήσει τους Νορμανδούς, με το 0-0 σώθηκε η Καέν, με ήττα στην ισοβαθμία θα σωζόταν η Τουλούζ απευθείας), έφτασε παντελώς αδούλευτη τακτικά στα μπαράζ με την 3η της Λιγκ2 Αζαξιό.

Την εκπρόσωπο της Κορσικής (γενικώς ομάδες από το νησί προκαλούν αλλεργία στη Λίγκα) που στα πλει-οφ ανόδου με την Χάβρη έβγαλε τα μάτια της, με τα επεισόδια των οπαδών της, την τιμωρία του γηπέδου της, το κεκλεισμένων των θυρών πρώτο ματς στο Μονπελιέ με την Τουλούζ, χωρίς προπονητή στον πάγκο και τρία βασικά στελέχη τιμωρημένα.

Κάπως έτσι η Τουλούζ πήγε στο εύκολο 3-0 και τη νίκη παραμονής στην κατηγορία από το πρώτο ματς στη Λιγκ1 (το δεύτερο Κυριακή 22.00 Novasports 1HD). Σε διαφορετική περίπτωση, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει την τύχη των Τουλουζέν στα μπαράζ. Έπαιξαν για δεύτερη φορά με τη φωτιά και δεν κάηκαν. Τρίτη προφανώς δύσκολα θα υπάρξει…
Keywords
Τυχαία Θέματα