Χρ. Δώνης: "Νίκη για το αήττητο του Παναθηναϊκού"

Στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φιλοξενούνται δηλώσεις του Χρήστου Δώνη, ο οποίος μιλάει για τις 100 συμμετοχές του με το Τριφύλλι, αλλά και το κίνητρο νίκης των Πράσινων στο ντέρμπι με τον "Δικέφαλο του Βορρά" λόγω ...αήττητου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Δώνης στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Στον
αγώνα με τον Πανιώνιο έκανες την 99η συμμετοχή σου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πώςαισθάνεσαι που μπαίνεις στο γκρουπ παικτών με 100συμμετοχές;

«Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα έκανα 100 συμμετοχέςμε τον Παναθηναϊκό. Πέρασε ο χρόνος πολύ γρήγορα.Ή ίσως να μου φάνηκε εμένα έτσι γιατί έφυγα, γύρισαπάλι. Ωραίο συναίσθημα σίγουρα. Και ξεχωριστό».

Έχεις βιώσει πολλά στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναιοι εντονότερες αναμνήσεις;

«Έχω ζήσει και τις δύο πλευρές. Και τα αποδυτήρια μεΚαραγκούνη, Κατσουράνη, Λέτο και όταν πηγαίναμεστο αεροδρόμιο και δεν γνώριζε ο κόσμος αν είμαστεη Κ17 ή μια κανονική ομάδα. Όλα αυτά είναι εμπειρίες,τις συλλέγεις γιατί σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικέςγια το μέλλον. Πέρασαν πολλά παιδιά από εδώ, με ταοποία συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι. Έρχονται πάραπολλές αναμνήσεις στο μυαλό. Σίγουρα η πρώτη ήτανόταν έκανα ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και έβαλαγκολ και βέβαια το πρώτο τρόπαιο που κατακτήσαμε,το Κύπελλο, το οποίο έως σήμερα είναι το μοναδικό».

Πως είναι να είσαι ο πιο παλιός στα αποδυτήρια;

«Είναι δύσκολο γιατί μερικές φορές πρέπει να αντιληφθείς τι θέλουν οι νέοι αλλά δεν είσαι και τόσο μεγάλοςγια να τον συμβουλεύσεις. Μεγαλώνεις και πρέπει ναδίνεις συμβουλές σε πιο μικρούς. Παράλληλα, όμως,παίρνεις εμπειρίες και μαθαίνεις και εσύ».

Πώς φαντάζεσαι ποδοσφαιρικά τον εαυτό σου σεμερικά χρόνια;

«Ένας γενικός στόχος είναι μέσα από την καθημερινήπροπόνηση να βελτιώνομαι. Σίγουρα έχω στόχο τηνεθνική ομάδα. Για κάθε Έλληνα είναι σημαντικό νααγωνίζεται εκεί. Από εκεί και πέρα εάν είμαι στην Ελλάδα σκέφτομαι τον εαυτό μου στον Παναθηναϊκό. Τηνεμπειρία του εξωτερικού την σκέφτομαι και είναι μιαμεγάλη πρόκληση για όλους αλλά δεν θέλω να πιέζωτις καταστάσεις».

Ο αδερφός σου είναι ήδη στο εξωτερικό και καταγράφει μια σημαντική διαδρομή. Εσύ έκανες το βήμα χωρίς να πάει όπως τα περίμενες. Έχεις στο μυαλό σου να επιχειρήσεις ξανά;

«Όταν το προσπάθησα ήταν σε μια στιγμή τηςκαριέρας μου που ψαχνόμουν γιατί είχα μείνει χωρίςπαιχνίδια και ρυθμό στον Παναθηναϊκό. Πήγα εκείπρος το τέλος της σεζόν και ήταν ουσιαστικά καταδικασμένη προσπάθεια. Πάντα σκέφτομαι το εξωτερικό.Από μικρός, θα έλεγα. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώστο εξωτερικό. Όμως, από την άλλη όλα αυτά πουέχω καταφέρει με τα χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν ταπροσπερνώ. Ξέρω πόσο σημαντικά είναι».

Το φετινό εγχείρημα του Παναθηναϊκού, με εμπιστοσύνη σε παίκτες της ακαδημίας, παρουσία πολλών νεαρών και βάση ελληνική πώς θα το χαρακτήριζες;Είναι το μέλλον για τις ομάδες, είναι μια επιλογήκαταδικασμένη να μην πρωταγωνιστήσει ή μια λύσηανάγκης;

«Είναι μια πρόκληση γιατί δεν είναι καθόλου εύκολονα ξεκινάει μια ομάδα με -6 βαθμούς, να υπάρχουνπάρα πολλοί περιορισμοί στις μεταγραφές, να είσαιαναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις πολλά παιδιάαπό την ακαδημία. Και καθόλου εύκολο ειδικά για μιαομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και όχι ναείναι απλά στην κατηγορία. Από την άλλη είναι καλόγια όλα τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία,γιατί παίρνουν ξεχωριστές εμπειρίες και σιγά σιγά θαδημιουργήσουμε ομάδα με ελληνικό κορμό που θαπρωταγωνιστήσει».

Τα παιδιά που είναι φέτος στην πρώτη ομάδα καιέως πέρυσι ήταν στην ομάδα Νέων βρήκαν πιο ανοιχτό δρόμο συγκριτικά με τη δική σου φουρνιά ότανανεβήκατε στην πρώτη ομάδα;

«100%. Είναι πολύ δύσκολο για ένα νεαρό αθλητήνα παίζει με την Κ20 και μετά από τρεις μήνες με τηνπρώτη ομάδα. Όταν ανέβηκα από την ακαδημία στηνπρώτη ομάδα μαζί με 6-7 παιδιά, για να φτάσεις ναθεωρηθείς μέλος της πρώτης ομάδας έπρεπε να περάσεις πολλά στάδια. Ήταν πιο δύσκολο τότε και νομίζωότι ήταν καλό, γιατί το έβαζες σιγά σιγά στο μυαλό σουότι θα γίνεις παίκτης πρώτης ομάδας».

Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Οι σκέψεις σου γι΄αυτό το παιχνίδι;

«Πρόκειται για ξεχωριστό παιχνίδι γιατί παίζουμε με τονπρωτοπόρο, μια καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Δεν αποφεύγω να πω ότι μόνο μια ομάδαέχει πάρει αήττητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και αυτήείναι ο Παναθηναϊκός, οπότε για μένα προσωπικά είναικαι αυτός ένας λόγος, όχι ο βασικός, αλλά ένας λόγοςγια να θέλω να νικήσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα