Χιονάνθρωπος!

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της πέτυχε η Λαμία, επικρατώντας 4-1 του Παναθηναϊκού στο χιονισμένο ΔΑΚ και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Πίτι των δύο τερμάτων (5' και 45' ), ενώ οι Παντελιάδης (42') και Μπλάζιτς ( 90') πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα της Λαμίας. Το
μοναδικό γκολ των Πράσινων που πήγαν για ...τουρισμό στη Λαμία, σημείωσε ο Μολίνς (82').

Απογοητευτική η εικόνα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ το ματς έγινε υπό έντονη χιονόπτωση και σε ...λευκό αγωνιστικό χώρο.

"Καθάρισε" με Πίτι

Αν και φαινόταν ότι θα αναβληθεί το παιχνίδι εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου, ο διαιτητής Αρετόπουλος αφού έκανε αυτοψία στο γήπεδο, αποφάσισε τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η απόφαση του Αρετόπουλου μάλλον ...αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πράσινοι έμειναν στον ...χιονοπόλεμο που προηγήθηκε του αγώνα.

Η Λαμία μπήκε αποφασιστικά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό με κεφαλιά του αμαρκάριστου Πίτι μετά από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο 9ο λεπτό διπλή ευκαιρία με τους Λουντ και Βιγιαφάνιες, ενώ οι Πράσινοι σπατάλησαν άλλη μια καλή στιγμή στο 11' με τον Πίσπα.

Στο 16ο λεπτό ο Αυλωνίτης δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, δύο λεπτά αργότερα το Τριφύλλι έχασε διπλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και δυνατό σουτ του Τζανδάρη, ενώ η Λαμία απάντησε στους φιλοξενούμενους με ευκαιρία του Πίτι στο 20ο λεπτό.

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, Λούκας Βιγιαφάνιες έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 30ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η σπουδαιότερη στιγμή των Πράσινων στο πρώτο ημίχρονο ήταν το δοκάρι του Λουντ στο 38'.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, υπήρξαν στιγμές που οι παίκτες των δύο ομάδων έμεναν όρθιοι με δυσκολία στο γήπεδο εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ έγιναν αρκετές διακοπές του ματς για να καθαριστούν οι γραμμές.

Στο 42' η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε για άλλη μια φορά ...κοιμώμενη και ο Παντελιάδης αφού κέρδισε την κόντρα από τον Κουλιμπαλί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και έκανε το 2-0.

Πριν προλάβουν οι Πράσινοι να αντιληφθούν τι έχει συμβεί στο παιχνίδι, η Λαμία ...χτύπησε για τρίτη φορά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πάλι με τον Πίτι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με κοντινό πλασέ πρόλαβε τον Διούδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Πράσινων, κάνοντας το 3-0.

Άργησε να ξυπνήσει...

Μετά το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος. Ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι Μολίνς και Δώνη στη θέση των Πίσπα και Αυλωνίτη, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός, ωστόσο η εξαιρετική Λαμία άντεξε στην πίεση, σκόραρε και τέταρτο τέρμα στο φινάλε και έχει στην ...αγκαλιά της την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τον Τσούκαλο στο 47' και τον Πίτι στο 53', ενώ οι Πράσινοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Μολίνς στο 54'.

Στο ίδιο λεπτό ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Κουρμπέλης, καθώς ο βοηθός υπέδειξε τον διεθνή μέσο του Παναθηναϊκού σε θέση οφσάιντ. Μια απόφαση που προκάλεσε τα έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων.

Στο 60ο λεπτό το Τριφύλλι έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Άλτμαν, αφού ο Μελίσσας μπλόκαρε το σουτ του Ισραηλινού, ενώ στο 69' ο Δώνης δεν κατάφερε με σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Στο 74' χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Μολίνς και ένα λεπτό αργότερα οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Δώνη στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Όμο.

Η Λαμία απείλησε μετά από αρκετή ώρα τον Διούδη στο 80'με καλό σουτ του Πίτι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 82' με τον Τσούκαλο.

Στο ίδιο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Μολίνς είδε τον Μελίσσα εκτός εστίας και με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Μουνιέ στο 84', ενώ η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88' με τον νεαρό Πατσαρούχα.

Ο θρίαμβος των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Μπλάζιτς. Ο 32χρονος Σέρβος "χόρεψε" την άμυνα του Παναθηναϊκού και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Οι Πράσινοι είχαν διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τους Λουντ και Ινσούα και έφυγαν από τη Λαμία με μια βαριά ήττα και ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο ενόψει του δεύτερου αγώνα για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1

Σκόρερ: 5', 45' Πίτι, 42' Παντελιάδης, 90' Μπλάζιτς - 82' Μολίνς

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος( Τρικάλων)
Βοηθοί: Α. Μεϊντάνας (Αχαΐας), Γ. Πασχάλης (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Ε. Γρατσάνης (Τρικάλων)

Κίτρινες κάρτες: 90+3' Τσούκαλος - 45' Διούδης, 85' Τζανδάρης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Αναστασόπουλος(70' Μπλάζιτς), Τσούκαλος, Πίτι, Καραγιάννης(56' Μπουλούλης), Βουό (87' Πατσαρούχας).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Ινσούα, Αυλωνίτης(45' Δώνης), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν(69' Μουνιέ), Πίσπας (45' Μολίνς).
Keywords
Τυχαία Θέματα