Χίμκι: Η απόλυτη καταστροφή

Χίμκι: Η απόλυτη καταστροφήckaouΠέμ, 01/21/2021 - 13:11

Η τελευταία φορά που κέρδισαν απέχει περισσότερους από δύο μήνες: ένα… κουφό 88-83 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Κουφό όχι γιατί δεν έχουν την ποιότητα για να το κάνουν, απλούστατα γιατί αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πυροτέχνημα. Στα δύο επόμενα παιχνίδια δέχτηκαν 105 πόντους από την Εφές και άλλους 100 από την Ζενίτ. Στις 11 σερί ήττες που μετρούν έχουν δεχτεί 1.039 πόντους, πάει να πει 94.45 ανά αγώνα. 

Το καλοκαίρι

αποφάσισαν να κάνουν… all in, φέρνοντας στην Μόσχα ακόμα περισσότερο επιθετικό ταλέντο, λες και αυτό χρειαζόταν η ομάδα που σκόραρε πέρσι 86 πόντους ανά αγώνα. Κάπως έτσι ο καλός αμυντικός και εργάτης Έβανς, ο φιλότιμος και πασέρ Κρέιμερ και ο πλήρης Γκιλ αποχώρησαν για να έρθουν στις θέσεις τους οι Μονρό, Μακόλουμ(!) και Μίκι. Το πράγμα έδειχνε, αν όχι ετοιμόρροπο, τουλάχιστον επικίνδυνο, ειδικά όταν στη θέση του ηγέτη της ομάδας θα εξακολουθούσε να βρίσκεται ο πρίγκιπας της ασυδοσίας, η αυτού μεγαλειότης, ο Αλεξέι Σβεντ. 

Τα πάμπολλα προβλήματα με κορωνοϊό και τραυματισμούς έφεραν συμπάθεια στην Χίμκι στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά γρήγορα όλοι συνειδητοποίησαν πως αυτή η ομάδα ήταν καταδικασμένη να αποδειχτεί μία από τις πιο παταγώδεις αποτυχίες στην ιστορία της Ευρωλίγκας βάζει των χρημάτων που ξοδεύτηκαν. Από κάποια στιγμή και έπειτα το πράγμα πήρε διαστάσεις ιλαροτραγωδίας: πριν το ματς του Μονάχου κόντρα στην Μπάγερν η διοίκηση απέλυε όλους τους βοηθούς του Κουρτινάιτις και ο ίδιος ο Λιθουανός παρακολουθούσε ατάραχος την ομάδα του να χάνει με τρεις πόντους διαφορά χωρίς να ενδιαφέρεται να κάνει φάουλ στο φινάλε για να διεκδικήσει το ματς. 

Ο Λιθουανός αποτελεί πια παρελθόν όμως ο Αλεξέι Σβεντ δεν θα εμφανιστεί στο Ο.Α.Κ.Α. για να προσπαθήσει να δείξει πως για όλα έφταιγε αυτός. Μαζί του θα λείψει και ο αγνώριστος φέτος Τίμα, ο σκληρός Βιάλτσεφ και ο μοναδικός σταθερός της παρέας Ντέβιν Μπούκερ, ενώ σταθερά εκτός είναι και ο Moose Μονρό. Συν τοις άλλοις, η Χίμκι θα φτάσει στην Ελλάδα ανήμερα του αγώνα και σχεδόν θα μεταβεί από το αεροπλάνο στο γήπεδο. 

Αν οι πράσινοι είχαν διαθέσιμους τους δύο «Παπ», Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, θα ήταν αυτόματα το θεωρητικό φαβορί του ματς. Πιθανότατα είναι ακόμα, όχι τόσο γιατί υπερτερούν σε ταλέντο, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ομάδα, με τα καλά και τα στραβά της. Μέχρι νεωτέρας, η Χίμκι είναι συνονθύλευμα στο οποίο ο Νέμανια Νέντοβιτς μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ καριέρας. 
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Khimki - Μπάσκετ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off ckaou Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Khimki Πίστευαν ότι φέτος θα ήταν η χρονιά τους. Μετά από 20 αγωνιστικές, η Χίμκι μετρά 18 ήττες και έχει μετατραπεί σε περιοδεύοντα θίασο της Ευρωλίγκας. 

Article publish on Πέμ, 01/21/2021 - 13:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα