Χέις-Ντέιβις: «Θα είναι… τρελή η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, δεν μπορώ να ξεχάσω το τρίποντo του Βεζένκοφ στο Game 3»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο τούρκικο Eurohoops έδωσε ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις.

Ο Αμερικανός μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Νικ Καλάθη ως τον… Ευρωπαίο Τζέισον Κιντ, δήλωσε ανυπόμονος για τον ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τόνισε τον λόγο που το μεγάλο τρίποντο τους Βεζένκοφ στο τρίτο παιχνίδι της περσινής σειράς των playoffs της Euroleague με τον

Ολυμπιακό του έχει μείνει στο μυαλό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Όπως κάθε αγώνας της EuroLeague, έτσι και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Όπως έμαθα, ο αγώνας θα γίνει σε sold-out κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια τρελή ατμόσφαιρα. Προτιμώ να παίξω μπροστά στους δικούς μου θαυμαστές παρά να παίξω εκεί. Ό,τι και να γίνει, το να παίζεις μπάσκετ μπροστά σε οπαδούς είναι πολύ ευχάριστο. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία πού βρίσκεται μια ομάδα στην EuroLeague τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη παιχνίδια να γίνουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την περσινή σειρά playoffs με τον Ολυμπιακό:«Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια έννοια που ονομάζεται «κλισέ». Μερικά πράγματα είναι κλισέ γιατί είναι αληθινά. Η φράση κλισέ που θα χρησιμοποιούσα για να περιγράψω τη σειρά του Ολυμπιακού είναι: «Ένα λάθος μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον αγώνα». Ή, για να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική πρόταση κλισέ: «Κάθε αριθμός είναι σημαντικός».

Υπάρχει μια φάση στη σειρά που δεν μπορώ να ξεχάσω. Ο Ταρίκ Μπλακ σκόραρε από τα shortstop μας αφού υπερασπίστηκε τρεις ή τέσσερις θέσεις στη σειρά. Είχαμε προβάδισμα δύο πόντων, το σχέδιό μας ήταν να μην φέρουμε βοήθεια από τον Σάσα Βεζένκοφ και αυτό το σχέδιο λειτουργούσε πολύ καλά. Έμεινα πάνω στον Ταρίκ Μπλακ για μισό δευτερόλεπτο και μόλις ο Σάσα πήρε τη μπάλα, έστειλε ένα τρίποντο και βρήκε στόχο.

Αν έχανε το σουτ ή δεν έβρισκε τη θέση του σουτ, θα είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι και θα είχαμε κερδίσει τη σειρά. Όμως ο Βεζένκοφ έκανε το σουτ και στη συνέχεια ο Γκούντουριτς σκόραρε. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το τρίποντο του Σλούκα γιατί απλά πέταξε την μπάλα στον αέρα. Αλλά μπορούσα να ελέγξω τις λεπτομέρειες. Αν είχα μείνει με τον Σάσα όσο ήταν στο γήπεδο και δεν έκανε το σουτ, ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε εκείνο το ματς.

Πιστεύω ότι παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό σε τρία συνεχόμενα ματς. Αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε μόνο δύο από αυτά τα τρία ματς και το ένα ματς που κέρδισαν ήταν το ματς στο οποίο ο Σλούκας σκόραρε ένα τρίποντο. Η εμπειρία λοιπόν που πήρα από αυτή τη σειρά ήταν όπως την περιέγραψα, ήμασταν πολύ κοντά. Μιλάμε για παιχνίδι των εκατοστών. Κλέψαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά το δώσαμε πίσω στον επόμενο αγώνα».

Για την αλλαγή Ιτούδη-Γιασικεβίτσιους και την συνεργασία του με τους δύο προπονητές: «Ο Ιτούδης πήρε την EuroLeague ως προπονητής, θα το καταφέρει και ο Σάρας μια μέρα αυτό. Ο Γιασικεβίτσιους είναι προπονητής με πλάνο και σύστημα. Πρέπει να εφαρμόσεις το σχέδιο του Γιασικεβίτσιους και να παρακολουθείς τι συμβαίνει.

Σχέδιο έχει και ο Ιτούδης, αλλά τα πράγματα μπορεί να πάνε διαφορετικά καθώς υλοποιεί αυτό. Ο Ιτούδης πίστευε ότι αν αποφάσιζες να αλλάξεις κάτι όσο το σχέδιο υλοποιείτο, θα μπορούσες να το προσαρμοστείς στην κατάσταση. Αν δεν σε εμπιστευόταν, δεν θα σε άφηνε να παίξεις ή δεν θα σου το έλεγε. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, οπότε δεν υπάρχει μια ενιαία αλήθεια. Το πιο σημαντικό είναι να δίνεις το καλύτερο δυνατό όπου κι αν παίζεις. Μόλις το κάνεις αυτό κοιτάς τα σκορ, αν τα σκορ είναι θετικά ο προπονητής δεν αλλάζει ούτε και η ομάδα. Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα, κερδίζεις πρωταθλήματα. Το αντίθετο ζήσαμε με την αλλαγή προπονητή. Δεν μπορώ να πω ότι είναι όλο πρόβλημα του Ιτούδη.

Αλλά, ξέρετε, ήταν πολύ λυπηρό το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα με έναν τόσο καλό προπονητή. Ως επαγγελματίας παίκτης, πρέπει να ενεργώ επαγγελματικά. Πρέπει να συνεχίσω να προχωρώ, να εκπληρώνω τις συμβατικές μου υποχρεώσεις και να φροντίζω την οικογένειά μου και τον εαυτό μου. Προσπαθώ να το κάνω αυτό».

Για τον Νικ Καλάθη και το παρατσούκλι του «Φαλακρός Αετός»: «Ο Καλάθης μάλλον είχε αυτό το παρατσούκλι όταν ήμουν στο δημοτικό, οπότε δεν ξέρω πώς ακριβώς το πήρε. Έπαιξα με τον Νικ για πρώτη φορά όταν ήμουν στη Βαρκελώνη. Πάντα λέω στον κόσμο ότι είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στην ευρωπαϊκή ιστορία. Μου αρέσει πολύ να παίζω με τον Νικ. Ένας από τους βοηθούς προπονητές μας είπε ότι το 45% έως το 55% των πόντων που σκόραρα την περασμένη σεζόν είχαν ασίστ από τον Νικ Καλάθη. Εκτός γηπέδου, ο Νικ προσπαθεί να φροντίζει όλους.

Προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όλοι οι φίλοι μου που έρχονται εδώ μιλούν για το πόσο ωραία τους φέρεται ο Νικ και πόσο ωραίος είναι. Ναι, είναι φαλακρός τώρα, αλλά μου έδειξε μια φωτογραφία του από τον χορό με τα μαλλιά του. Ήμουν ειλικρινής μαζί του και του είπα ότι φαινόταν καλύτερα φαλακρός. Υπάρχουν άνθρωποι που φαίνονται καλά παρά το ότι είναι φαλακρός, ο Νικ είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Ο Νικ είναι πραγματικά σαν τον Ευρωπαίο Τζέισον Κιντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα