Χάσμα γενεών στο Μπάγερν - Χοφενχάιμ!

Ποτέ στην Μπουντεσλίγκα δεν είχαν τεθεί αντιμέτωποι δύο προπονητές με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας όπως στο σημερινό Μπάγερν Μονάχου - Χοφενχάιμ.

Οι Βαυαροί του 72χρονου Γιούπ Χάινκες, αντιμετωπίζουν την ομάδα του 30χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με την διαφορά των 42 ετών να αποτελεί ρεκόρ για δύο αντίπαλους προπονητές σε ματς της πρώτης κατηγορίας.

Χαρακτηριστικά, ο Χάινκες έκανε το ντεμπούτο του το 1979, οκτώ χρόνια πριν καν γεννηθεί ο σημερινός αντίπαλός του, ενώ στην σημερινή ηλικία του Νάγκελσμαν, ο νυν τεχνικός της Μπάγερν ήταν ακόμα παίκτης της Γκλάντμπαχ και είχε πετύχει
27 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1974-75!

«Ο Νάγκελσμαν έχει δώσει στην ομάδα του ένα διαφορετικό πρόσωπο και πρέπει να τον χειροκροτήσεις γι' αυτά που έχει καταφέρει. Αποτελεί έμπνευση και για τους υπόλοιπους που θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Όμως είναι προπονητής μόλις δύο χρόνια. Ακόμα και ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδείξει την αξία του κατά την διάρκεια των χρόνων για να ανέβει στην κορυφή. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Στην ηλικία του έβαζα ακόμα 27-30 γκολ τον χρόνο, όμως ξεκίνησα κι εγώ νωρίς την προπονητική στα 34 και ακόμα οι παίκτες με θεωρούσαν συμπαίκτη τους. Όλα εξαρτώνται από το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου», σχολίασε σχετικά ο Χάινκες, ενώ ο Νάγκελσμαν δήλωσε:

«Βασικά, έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στην Bild και ο βετεράνος της Μπουντεσλίγκα και πρώην ομοσπονδιακός της Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, τονίζοντας:

«Η εμπειρία είναι μεγάλο προσόν και οι νέοι προπονητές πρέπει να την αποκτήσουν. Όμως αυτό που με ενοχλεί λίγο είναι η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στους νέους και τους παλαιότερους. Όλα αυτά ειναι ανοησίες»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάγκελσμαν έχει κερδίσει ήδη δύο φορές την Μπάγερν, με αντίπαλο όμως τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος είχε επίσης πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στα 58 του.
Keywords
Τυχαία Θέματα