Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπεσίκτας 89-94: “Μυθική” ανατροπή από το -21 και πρόκριση στους 4 του Eurocup

Το πρώτο ημίχρονο ήταν περίπατος στο πάρκο για την Χάποελ. Οι Ισραηλινοί με τους Κάμινγκς και Τίμορ να ξεκινούν με κέφια έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο στο +10, 25-15. Το ίδιο εύκολα κυλούσε και η δεύτερη περίοδος με την άμυνα της Μπεσίκτας να έχει μείνει στην Κωνσταντινούπολη. Σιγά σιγά η διαφορά αυξανόταν για να φτάσει στη μεγαλύτερη τιμή της τους 21 πόντους, 47-26, 3 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε 57-39.

Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Φράνκο θεώρησε ότι τελείωσε το ματς, αλλά η αλήθεια του μπάσκετ ήταν άλλη. Διαφορετική ομάδα η Μπεσίκτας στο δεύτερο μέρος, έβρισκε

λύσεις με Μάθιους και Μίτσελ στην επίθεση την ώρα που άρχισε να σφίγγει και την άμυνά της. Μείωσε 2 φορές στους 4 πόντους και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε θρίλερ στο φινάλε.

Για πρώτη φορά οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά με το “θωρηκτό” Ντελγκάδο που τελείωσε το ματς με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, 81-82 3 λεπτά πριν το τέλος. Από κει και πέρα οι 2 ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τις κακές επιλογές του Μάνφορντ στο τέλος να στοιχίζουν στους γηπεδούχους και να φέρνουν την τεράστια πρόκριση στην Μπεσίκτας με 94-89.

Ο Μάθιους έκανε το ματς της ζωής του με 28 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν οι Μίτσελ, Νίνταμ και Ντελγκάδο. Από την άλλη πλευρά όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα ο Κάμινγκς των 28 πόντων ήταν απελπιστικά μόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα