Χαμόγελα για την Άρσεναλ, πίκρα για τη Ρόμα (vids)

Με την ήττα της Ρόμα από τη Λουντογκόρετς να ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του Europa League ολοκληρώθηκαν οι πρώτες αναμετρήσεις της διοργάνωσης. Νίκες για Άρσεναλ, Φενέρ, Ρεν, ενώ σπουδαία διπλά έκαναν οι Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και Μπράγκα.

Νίκη για Άρσεναλ, απώλεια για PSV

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την Άρσεναλ που νίκησε δύσκολα 2-1 τη Ζυρίχη στην Ελβετία στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου του Europa League.

Με εκπληκτική αντεπίθεση στο 16ο λεπτό η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ κόντρα στη Ζυρίχη με τον Μαρκίνιος να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του με την αγγλική ομάδα, έπειτα από σέντρα του Ενκέτια.

Η απάντηση της Ζυρίχης ήρθε στο 44ο λεπτό σημείο στο οποίο ο Κριεζίου μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Αλίτι από τον Ενκέτια.

Μαρκίνιος και Ενκέτια συνεργάστηκαν ξανά στο 63ο λεπτό για να σκοράρει ο τελευταίος με κεφαλιά και να διορθώσει το λάθος που έκανε στο πέναλτι.

Στον άλλο αγώνα του Α’ ομίλου η PSV Αϊντχόφεν έμεινε στο 1-1 στην Ολλανδία με την Μπόντο γκλιμτ. Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 44′ με τον Γκρόνμπαεκ για να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό ο Γκάκπο.

Νίκες στο φινάλε για Φενέρ και Ρεν

Στην εκπνοή κρίθηκαν και οι δύο αγώνες του δεύτερου ομίλου, καθώς Φενερμπαχτσέ και Ρεν πήραν σπουδαίες νίκες με γκολ που ήρθε στο φινάλε των αναμετρήσεων με Ντιναμό Κιέβου και ΑΕΚ Λάρνακας αντιστοίχως.

Στην Τουρκία η Φενερμπαχτσέ κέρδισε 2-1 την Ντιναμό Κιέβου, με γκολ του Γκουστάβο Ενρίκε στο 35′ και του Μίτσι Μπατσουαγί στις καθυστερήσεις. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει για την ουκρανική ομάδα ο Τσιγκάνκοφ στο 63′.

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ρεν από την Λάρνακα, όπου επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Τεατέ στο 29ο λεπτό και οι γηπεδούχοι απάντησαν τέσσερα λεπτά μετά με τον Όιερ. Η Ρεν πήρε τη νίκη με γκολάρα Ασινιόν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Έκπληξη από Λουντογκόρετς, διπλό η Μπέτις

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον τρίτο όμιλο του Europa League, Λουντογκόρετς και Μπέτις, οι οποίες επικράτησαν των Ρόμα και Ελσίνκι αντιστοίχως.

Η βουλγαρική ομάδα νίκησε 2-1 τη Ρόμα με το σκορ να ανοίγει στο 72ο λεπτό με τον Κάουλι να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, να περνάει όποιον αντίπαλο βρήκε στο δρόμο του και να σκοράρει για το 1-0.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο απάντησε τέσσερα λεπτά πριν τα 90 με τον Σομουρόντοφ να σκοράρει μετά από ασίστ του Πελεγκρίνι, αλλά αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό για τους Ρωμαίους.

Η Λουντογκόρετς πέτυχε δεύτερο γκολ στο 88ο λεπτό με τον Νονάτο να σκοράρει μετά από ενέργεια του Ρικ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Μπέτις πέρασε νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, καθώς επικράτησε 2-0 της Ελσίνσκι. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ανδαλουσίας ο Γουίλιαμ Ζοσέ ο οποίος σκόραρε στο 45′ με πέναλτι και στο 64′.

Νίκες για τους φιλοξενούμενους

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον 4ο όμιλο του Europa League, με την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ να κερδίσει 2-1 στο Βερολίνο την Ουνιόν και την Μπράγκα να φεύγει με το τρίποντο από το Μάλμε, όπου επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 2-0.

Για την Βελγική ομάδα το μοναδικό γκολ στο Βερολίνο σημειώθηκε στο 39ο λεπτό με τον Λίνεν, ενώ οι Γερμανοί τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μίχελ στις καθυστερήσεις.

Η Μπράγκα πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Μάλμε χάρη στα γκολ του Μπρούνο Ροντρίγκες στο 30′ και του Ρικάρντο Όρτα στο 75′ από το σημείο του πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα