Μπράιτον-Μπόρνμουθ 1-0: Ευρωπαϊκή νίκη! (hls)

Η Μπράιτον προερχόταν από τη νίκη-πρόκριση επί της Λίβερπουλ στους “32” του Κυπέλλου Αγγλίας και προσπάθησε εξ αρχής να επιβάλει τον ρυθμό της, έχοντας μια τεράστια τριπλή ευκαιρία με τον Ούνταβ στο 14′.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κι απάντησαν στο 17′ με την ευκαιρία του Λέρμα, δεν άφησαν την Μπράιτον να τους απειλήσει έως το τελευταίο πεντάλεπτο, εκεί όπου ο Γουέλμπεκ είχε δύο καλές στιγμές (40′ και 45′) για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες, με την Μπόρνμουθ να έχει ανοικτό γήπεδο,

αλλά να μην εκμεταλλεύεται τις στιγμές της με τον Ουαταρά και τελικώς οι αλλαγές του Ντε Τσέρμπι έδωσαν επιθετική πνοή.

Μεταξύ αυτών των αλλαγών και ο Σαρμιέντο, ο οποίος στο 87′ σέντραρε με τον Μιτόμα να νικάει με κεφαλιά τον Νέτο (5ο γκολ του Ιάπωνα στο πρωτάθλημα) και να στέλνει την Μπράιτον στην έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αφού αυτή τη στιγμή οι φιναλίστ του Λιγκ Καπ (Μαν. Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ) έχουν στα χέρια τους ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μπράιτον: Σάντσεθ, Λάμπτι (75′ Μπουονανότε), Φέλτμαν, Ντανκ (αρχ.), Εστουπινιάν, Γκίλμορ (57′ Καϊσέδο), Γκρος, Μαρτς (89′ Γουέμπστερ), Μιτόμα, Ούνταβ (75′ Ενσίσο), Γουέλμπεκ (57′ Σαρμιέντο)

Προπονητής: Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

Μπόρνμουθ: Νέτο (αρχ.), Σμιθ, Μέπαμ, Σενέσι, Ζεμούρα, Τραορέ (61′ Κρίστι), Λέρμα, Μπίλινγκ (66′ Ρόθγουελ), Ουαταρά, Σεμένιο, Άντονι (81′ Βίνια)

Προπονητής: Γκάρι Ο’ Νιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα