Μπουντεσλίγκα: Ανοιχτοί λογαριασμοί παντού

Από την 3η θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι και την 8η που κατέχει η Κολωνία υπάρχει απόσταση δύο νικών, ή 6 βαθμών. Έξι ομάδες βρίσκονται άμεσα σε διεκδίκηση δύο θέσεων για την τετράδα που δίνει εισιτήριο για το Champions League.

Σε αυτές προσθέστε ακόμη την Άιντραχτ που με 28 βαθμούς απέχει 6 από την 4η θέση και την Ουνιόν που απέχει 7 για να συμπληρωθεί μια οκτάδα ομάδων που μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή

διασυλλογική διοργάνωση.

Από τις παραπάνω εξαιρούνται οι δύο πρώτες της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ που τόσο η απόσταση από την 5η θέση όσο και η ποιότητα και σταθερότητά τους καθιστά περίπου… βέβαιη τη συμμετοχή τους.

Αντίστοιχη μάχη, ίσως και σημαντικότερη, γίνεται και στα χαμηλά σκαλοπάτι της βαθμολογίας μπαίνοντας στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στη δυσκολότερη θέση βρίσκεται η Γκρόϊτερ Φιρτ όντας ουραγός και απέχοντας 11 βαθμούς από τη Βόλφσμπουργκ που είναι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Πριν ένα μήνα θεωρούσαμε ότι έχει ήδη… πέσει, όμως έχασε μόλις 1 από τα τελευταία 5 παιχνίδια της αλλάζοντας σημαντικά την αγωνιστική εικόνα της και διατηρώντας ερωτηματικά για το αν είναι ακόμη ικανή να πολεμήσει μέχρι τέλους.

Στα υψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας όμως επικρατεί συνωστισμός. Από την 11η στη βαθμολογία Μπόχουμ μέχρι την προ-τελευταία Στουτγκάρδη η απόσταση είναι δύο νίκες, δηλαδή έξι βαθμοί.

Η Μπόχουμ έχει 24, Γκλάντμπαχ και Χέρτα από 22, Αρμίνια και Βόλφσμπουργκ 21, Άουγκσμπουργκ 19 και Στουτγκάρδη 18. Επτά ομάδες σε απόσταση 6 βαθμών και με 14 παιχνίδια να απομένουν. Χρόνος υπάρχει αρκετός για όλους και βαθμοί για να διεκδικήσουν άπαντες αρκετοί.

Κοινό χαρακτηριστικό των ομάδων στα χαμηλά της βαθμολογίας η αγωνιστική τους αστάθεια δείχνοντας ικανές άλλοτε για το καλύτερο και άλλοτε για το χειρότερο. Συνέπεια, αμυντική βελτίωση και πρόγραμμα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στο τελευταίο κομμάτι μιας ακόμη συναρπαστικής σεζόν σε κορυφή και… ουρά της βαθμολογίας στη Μπουντεσλίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα