Μπουφόν: Περιμένοντας την επόμενη απρόβλεπτη κίνηση!

Στα 41 του χρόνια μετράει πάνω από 1000 επαγγελματικά παιχνίδια, με τις ομάδες που αγωνίστηκε και με την Ενική Ιταλίας! Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που εμφανίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία 20ετία, δεν αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Και οι περισσότεροι αναρωτούνται. Πως καταφέρνει και βρίσκει κίνητρο, μετά από μία τέτοια καριέρα;


Ο Μπουφόν με το τρόπαιο του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2006

Η Παρί Σεν Ζερμέν

αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με τον 41χρονο, ο Ιταλός πάντως με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως οι πρωταθλητές Γαλλίας του κατέθεσαν πρόταση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε, αφού αναζητά νέες εμπειρίες. Ο Μπουφόν λοιπόν δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα γάντια του, οπότε περιμένουμε την επόμενη κίνηση.

Είναι ακόμα αρκετά καλός; Στατιστικά, η σεζόν του στην Παρί δεν ήταν χειρότερη από αυτές των τελευταίων του σεζόν στη Γιουβέντους. Έκανε κάποια σοβαρά λάθη, όπως αυτό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που στοίχισε στην ομάδα του τον αποκλεισμό, αλλά είναι τερματοφύλακας. Αποκλείεται να μην κάνει λάθη. Είναι βέβαιο ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, αλλά παραμένει καλύτερος από πολλούς νεότερους συναδέρφους του.

Ίσως ένας από τους λόγους που θα επηρεάσει στο μέλλον του είναι ποιον τερματοφύλακα θα βρει στη νέα του ομάδα.
Ο Μπουφόν δεν δείχνει καμιά διάθεση να «καπελώσει» κάποιον και αυτό φάνηκε με την συνύπαρξη του με τον Σέζνι στη Γιουβέντους και με τον Αρεολά στην Παρί. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα ανέκοπτε την πρόοδο τους.

Aρμονική ήταν η συνύπαρξη του Μπουφόν με τον Αρεόλα

Άλλωστε στην Παρί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν και οι δύο ευτυχισμένοι με την προοπτική να παίζουν μισά-μισά τα παιχνίδια. Ο Μπουφόν λοιπόν πήγε να παίξει σε μία διάσημη ομάδα, μετά από 17 σεζόν στη Γιουβέντους και κατάφερε να προσθέσει στη μεγάλη τροπαιοθήκη του, ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Γαλλίας.
Από την άλλη πλευρά ο Αρεόλα κέρδισε πολλά από την συνύπαρξη του με τον μεγάλο «δάσκαλο». Ίσως λοιπόν το τέλειο σενάριο για τον Μπουφόν, είναι να πάει σε μία ομάδα που διαθέτει ένα νεαρό ταλαντούχο τερματοφύλακα.

Δεν δείχνει πάντως να βιάζεται για το επόμενο βήμα του. Ο Μπουφόν δείχνει διάθεση, μετά την πολιτιστική εμπειρία στο Παρίσι, να επιστρέψει στην Ιταλία για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του.
Ένα πιθανό σενάριο είναι να μετακομίσει στη Τζένοα, εκεί όπου ο Ιονούτ Ράντου, ένα σπουδαίο ταλέντο, πιθανότατα θα παρατείνει τον δανεισμό του από την Ίντερ.

Με τις φήμες να υπάρχουν για συνομιλίες του μάνατζερ του, με Πάρμα και Μπρέσια, ο Μπουφόν «ζυγίζει» τις προσφορές για να αποφασίσει. Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα είναι κάποιοι από τους σπουδαίους συλλόγους που επίσης τον «γλυκοκοιτάζουν». Όλο αυτό το ενδιαφέρον των ομάδων αποδεικνύει και την «βαριά» κληρονομιά που κουβαλάει.

Είναι ένας άνθρωπος απρόβλεπτος που λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα. Θα διαλέξει τον επόμενο σταθμό του, όταν είναι σίγουρος ότι θα έχει μία νέα εμπειρία ζωής, ότι θα βοηθήσει έναν τερματοφύλακα να αναπτυχθεί και πού θα μπορέσει να προσθέσει αξία σε μια ομάδα. Θέλει να εξασφαλίσει ότι όλοι γύρω του θα επωφεληθούν!

Keywords
Τυχαία Θέματα