Μπορούν όλοι, αλλά…

Η ώρα της κρίσης για τις ομάδες μας έφτασε. Οι πέντε εκπρόσωποί μας ρίχνονται στη μάχη, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μη χαθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφές ότι έχει δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που έκανε πλάκα πέρυσι στην Ολλανδία και έφτασε δευτερόλεπτα πριν το τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Άγιαξ όμως δεν είναι αχτύπητος, με το δικέφαλο να είναι σε θέση να του δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως αν επενδύσει στην
ταχύτητά του στις πτέρυγες. Με δεδομένο ότι το πρώτο ματς γίνεται στην Τούμπα, θα χρειαστεί υπομονή και γνώση ότι όλα θα κριθούν στο Άμστερναμ. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι στις δύο προηγούμενες φορές που αναμετρήθηκαν, ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα μετά την πρώτη αναμέτρηση. Η ομάδα του Φερέιρα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του ποιος παίζει και ποιος φεύγει με μετεγγραφή από τους Ολλανδούς.

Ο Ολυμπιακός έχει απέναντί του μια ομάδα που σε κοιμίζει αφήνοντάς σε να πιστεύεις πως έχεις τον έλεγχο, πριν σε «σκοτώσει» στην κόντρα. Αν δούμε πίσω από τα τεράστια ονόματα, Ρομπίνιο, Μπα, Αρντά, υπάρχουν οι δύο κεντρικοί μέσοι, Τεκντεμίρ και Καχβετσί που κάνουν όλη τη δουλειά. Αυτούς πρέπει να περιορίσει ο Μαρτίνς για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης. Οι στημένες μπάλες θα παίξουν και πάλι το ρόλο τους και ένα εκτός έδρας γκολ θα βελτιώσει τα πράγματα για τους ερυθρολεύκους.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς ήταν το φαβορί απέναντι στην Κραϊόβα. Το γεγονός πως θα λείψουν οι φασαριόζοι Ρουμάνοι από το ματς της Πέμπτης, της δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η πρόκριση είναι στα χέρια των παικτών του Καρντόσο, με την απόδοση της Ένωσης να είναι αυτή που κρίνει τις δύο αναμετρήσεις. Κόντρα στην Χόνβεντ, η Κραϊόβα είχε 180 στείρα λεπτά στην επίθεση, αλλά δε δέχθηκε κιόλας γκολ. Με λίγη προσοχή η ΑΕΚ μπορεί να πανηγυρίσει δύο νίκες και να βρεθεί στα πλέι οφ, έστω κι αν και οι δικοί της οπαδοί θα λείψουν στη ρεβάνς.

Δύσκολο το έργο του Άρη απέναντι στην Μόλντε. Οι Νορβηγοί είναι σε φουλ ρυθμό, οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημά τους και σκοράρουν συνεχώς. Καμία σχέση δηλαδή με την ΑΕΛ που απέκλεισαν οι κιτρινόμαυροι. Η ομάδα του Παντελίδη δε θα χρειαστεί μόνο καλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με το ματς κόντρα στους Κύπριους, αλλά θα χρειαστεί και αποτελεσματικότητα. Ένα γκολ του Ιντέγε, μπορεί να του αλλάξει την ψυχολογία, και να παίξει το σημαντικότερο ρόλο στη σειρά. Ο Άρης πρέπει να ελέγξει το ρυθμό και σε καμία περίπτωση να μην αφήσει την Μόλντε να τρέξει.

Ο Ατρόμητος κοντράρεται με μια έμπειρη ομάδα, που δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημά της και ήδη έχει την γκρίνια των απαιτητικών οπαδών της. Οι Περιστεριώτες απέναντι στην Λέγκια, που δε δέχεται εύκολα γκολ, πρέπει να βελτιώσουν τις αδυναμίες που έδειξαν κόντρα στην Ντουνάιτσκα. Είναι ένα ζευγάρι που θα κριθεί στην υπομονή και στο καθαρό μυαλό. Η ομάδα του Αναστασίου έβγαζε φωτιές στην επίθεση, αλλά με την ίδια ευκολία έτρωγε φάσεις στην περιοχή της. Μόνο να κερδίσει έχει ο Ατρόμητος από τέτοια παιχνίδια που το «μεγαλώνουν» στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα