Μπήκαν μπουλντόζες στον Βοτανικό – «Στο νέο του σπίτι ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2026-27»

Παρουσία των αρμόδιων υπουργών (Σκυλακάκης, Γεωργιάδης, Γεραπετρίτης), του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, των προέδρων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο και του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Μαλακατέ οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στο Βοτανικό και όλα δείχνουν πως το όνειρο των φίλων του «τριφυλλιού» παίρνει σάρκα και οστά.

«Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που

ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, από το 2005, και που δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν σήμερα εδώ, επιτέλους με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέργειες όλων των συναρμοδίων Υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία του Δήμου Αθηνών, τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, και τον Ερασιτέχνη, τον κ. Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Πριν από 3 χρόνια υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο που θα μας έφερνε εδώ.

Και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε 3 χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει και ταυτόχρονα οι Αθηναίοι κι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μία καινούρια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένοι, να γίνεται το κάτι άλλο, κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα με μία σημαντική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λ. Αλεξάνδρας με τη συνέχεια μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλιού, ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα. Και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη, Νίκο Παπαθανάση, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων. Κα να τονίσω ότι παρά τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες όλα έχουν τηρηθεί εντός νομοδιαγράμματος.

Έτσι, όλα πάνε όπως πρέπει, το έργο επιτέλους ξεκινάει. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι λόγια είναι για έργα κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Σήμερα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την Αθήνα, μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αρχίζει το ματς».

Keywords
Τυχαία Θέματα