Μπέτις με μεγάλες φιλοδοξίες

Μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι η Μπέτις. Μπορεί να βρίσκεται στη σκιά της Σεβίλης στην Ανδαλουσία, αλλά φέτος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και γι΄αυτό κινήθηκε πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Πέρυσι έκανε υπέρβαση και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.Την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα, αφού μετά από δύο αγωνιστικές, δεν έχει ακόμα νίκη, με μόλις ένα βαθμό από το ματς με την Αλαβές, αφού στην πρεμιέρα έπεσε θύμα έκπληξης από την Λεβάντε. Έχει κατακτήσει μια φορά στην ιστορία της το
πρωτάθλημα Ισπανίας, το 1935. Επίσης έχει δύο κατακτήσεις του Copa del Rey, το 1977 και το 2005.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Στον πάγκο κάθεται από το περασμένο καλοκαίρι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος έχει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα της Ανδαλουσίας. O Σετιέν βρισκόταν προηγουμένως στην τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας την τελευταία διετία, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου να επιστρέψει στη La Liga. Μάλιστα το όνομα του είχε ακουστεί και μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Μεγάλο φετινό απόκτημα της Μπέτις είναι αναμφίβολα ο Γουίλιαμ Καρβάλιο. 15 εκατομμύρια ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του διεθνούς Πορτογάλου, δαπάνησε η ομάδα της Σεβίλης για να τον αποκτήσει από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με ύψος 1.90, ο θηριώδης 26χρονος άσος, αναμένεται να δώσει τεράστια δύναμη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Χωρητικότητας 60.721 θεατών. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920, άνοιξε το 1926, αλλά τη σεζόν 2016/17 έγιναν εργασίες ανακαίνισης, όπως είχαν γίνει αντίστοιχες τόσο το 1982 όσο και το 2000. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ισπανία μετά από τα «Καμπ Νου», «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τ «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Λόπεζ, Ρόμπλες
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπαρτρά, Μαντί, Φεντάλ, Φίρπο, Γκερέρο, Μπαραγκάν
ΜΕΣΟΙ
Καρβάλιο, Γκαρσία, Κουαρδάδο, Μπράσανατς, Μπουντεμπούζ, Κανάλες, Ναρβάες, Ινούι, Τέγιο, Χοακίν
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Σανάμπρια, Μορόν, Αλέγκρια
Keywords
Τυχαία Θέματα