Μπενζεμά: Ο στρατηγός της «βασίλισσας»

Αποτελεί τη βάση της λειτουργίας της Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου για μια ακόμη σεζόν. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να είχε ποιοτικότερο ρόστερ δίπλα του, όμως εφέτος μοιάζει να κάνει το κάτι παραπάνω για να καλύψει αυτή τη… λεπτομέρεια.

Μέχρι τώρα παίρνει – σημαντική – βοήθεια από τον Βινίσιους, όμως ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής όχι μόνο της «βασίλισσας» αλλά και του ισπανικού πρωταθλήματος στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Πολλές φορές πήραν τη λάμψη από πάνω του μεταγραφές παικτών (βλέπε Αζάρ). Άλλες πάλι στο κέντρο

του… ποδοσφαιρικού κόσμου της Μαδρίτης ήταν η προπονητής (βλέπε Ζιντάν). Κάθε φορά όμως ο Γάλλος κατάφερνε να ασχολείται μόνο με τη δική του δουλειά και να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.

Εφέτος μοιάζει – τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν – να το… τερματίζει. Ακόμη και σε βραδιές που δεν σου… γεμίζει το μάτι, κάνει πράγματα ουσίας που τον ανακηρύσσουν (εκτός συναγωνισμού) πολυτιμότερο της ομάδας. Κορυφαίος θα ήταν αν κοιτούσε πρώτα τη στατιστική του. Είναι όμως πολυτιμότερος γιατί παίζει για την ομάδα, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη στατιστική του.

Σε 8 παιχνίδια που έχει συμμετοχή εφέτος στο πρωτάθλημα ο Γάλλος έχει πετύχει 9 γκολ.

Παράλληλα έχει μοιράσει στους συμπαίκτες του 7 ασίστ!

Η πρόσθεση των παραπάνω δείχνει πως ο Μπενζεμά έχει συμμετοχή στα 16 από τα 22 γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στις πρώτες 8 αγωνιστικές της σεζόν, οδεύοντας ολοταχώς για ρεκόρ καριέρας αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο.

Η καλύτερη επίδοσή του με τη Ρεάλ είναι τα 24 γκολ της σεζόν 2015-2016, όταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε δώσει 7 σσίστ. Όσες έχει εφέτος στα πρώτα 8 ματς!

Το ρεκόρ του σε ασίστ σε μια σεζόν είναι 12, πάλι με τη φανέλα των μαδριλένων τη σεζόν 2012-13.

Ο Γάλλος είναι ο πρώτος παίκτης του πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες με 32, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές είναι στην εστία (15).

Αποτελεσματικός είναι και στις μεταβιβάσεις του ολοκληρώνοντας τις 215 από τις 256 που επιχείρησε μέχρι τώρα στη σεζόν. Η δουλειά του για τους υπόλοιπους συμπαίκτες γύρο από την περιοχή είναι επίσης εξαιρετική. Είναι ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ σε μεταβιβάσεις που οδήγησαν σε τελική προσπάθεια, έχοντας έως τώρα 25! Έξι περισσότερες από τον Βινίσιους που έχει τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή στην «βασίλισσα» μέχρι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα