Μπενφίκα-Πάσος Φερέιρα 2-0: Επιστροφή στις επιτυχίες για τους «αετούς» (hls)

Το 2021 ανήκει επιτέλους στο παρελθόν. Μία χρονιά που όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις η Μπενφίκα θα θέλει αδιαμφισβήτητα να ξεχάσει καθώς τα πάντα (ή τελοσπάντων σχεδόν τα πάντα) της πήγαν στραβά. Μιλάμε για μία χρονιά που έμεινε στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος και δεν έδειξε ικανή σε κανένα σημείο της να κοντράρει την Πόρτο και την Σπόρτινγκ.

Το 2022 στην Λισαβώνα το ονειρεύονται καλύτερο και αν κρίνουμε από το ποδαρικό, έχουν λόγους για να ελπίζουν. Η Μπενφίκα κέρδισε εύκολα με 2-0 την Πάσος Φερέιρα

και μείωσε την διαφορά από Πόρτο (47 βαθμούς) και Σπόρτινγκ (44 βαθμούς), φτάνοντας τους 40 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ήρεμα με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν κάποιο γκολ. Όλα άλλαξαν στις καθυστερήσεις όμως. Ο Ντενίλσον αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα έπειτα από εξέταση του VAR και στο 45+5 οι «αετοί» άνοιξαν το σκορ με τον Ζοάο Μάριο.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα έριξε και άλλο τον ρυθμό, ώσπου στο 75′ ο Αλεχάντρο Γκριμάλντο να «κλειδώσει» τη νίκη με ένα πολύ όμορφο σουτ. Ο Χάρις Σεφέροβιτς τον βρήκε με εξαίσιο τρόπο και ο Ισπανός δεν λάθεψε.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα του Βερισίμο θα μπορούσε να βάλει και τρίτο τέρμα αλλά η Πάσος Φερέιρα στάθηκε τυχερή σε μία δύο φάσεις και το τελικό σκορ δεν άλλαξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν αγωνίστηκε καθώς είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα