Μπεϊτάρ: Ο Αμπράμοφ “βάζει λουκέτο” στην ομάδα, αν…

Ενα από τα πρώτα θέματα στο Ισραήλ αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Conference League. Οπως είναι γνωστό, μετά από την κλήρωση που έγινε, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Ισραήλ που αυτή τη στιγμή πάντως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση Κυπέλλου στο Ισραήλ!

Η ιστορία έχει να κάνει από τον τελικό με τη Νετάνια. Η Μπεϊτάρ νίκησε με 3-0.

Μετά το τέλος του αγώνα και πριν από την απονομή, οι φίλαθλοι της Μπεϊτάρ μπήκανε για να πανηγυρίσουνε. Το σκηνικό που δημιουργήθηκε προκάλεσε την αποχώρηση από το γήπεδο του προέδρου του Ισραήλ που είχε πάει για τον τελικό και τη συνέχιση της ιστορίας στα δικαστήρια.

Αρχικά, η Μπεϊτάρ τιμωρήθηκε από τις Αρχές στο Ισραήλ με στέρηση της ευρωπαϊκής της συμμετοχής. Στη συνέχεια και αφού η ΟΥΕΦΑ είπε ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί η Μπεϊτάρ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα αφού μόνο η κάτοχος της Κυπέλλου θα έπαιζε στην Ευρώπη και μετά και την προσφυγή που έκανε η Μπεϊτάρ, η ποινή από τις Αρχές στο Ισραήλ άλλαξε και έγινε: απαγόρευση της συμμετοχής της Μπεϊτάρ στον θεσμό του Κυπέλλου της σεζόν που έρχεται και -3 στο Πρωτάθλημα.

Η συγκεκριμένη ποινή έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Μπεϊτάρ και στον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον Μπαράκ Αμπράμοφ ο οποίος, παρεμπιπτόντως είναι και αυτός που περίπου έναν χρόνο πριν, κράτησε την Μπεϊτάρ στην πρώτη κατηγορία. Πριν από έναν χρόνο, η Μπεϊτάρ λόγω οικονομικών προβλημάτων κινδύνευε να βρεθεί στη Γ’ και στην Δ’ κατηγορία. Ανέβαλε ο Αμπράμοφ, Ισραηλινός επιχειρηματίας που ασχολείται με το real estate στο Ισραήλ και μεταξύ άλλων έχει και μια αλυσίδα εστιατορίων που έχει ως βάση της την ιαπωνική κουζίνα.

Η Μπεϊτάρ παρέμεινε στην κατηγορία και έκανε μια σεζόν που μπορεί να μην την έφερε στα play off (στο Ισραήλ το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος είναι παρόμοιο με της Ελλάδας, έχει δηλαδή play off και play out) αλλά είχε την κατάκτηση του Κυπέλλου αποκλείοντας στον τελικό τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που πάντως όταν έπαιξαν δεν είχε προπονητή του Βλάνταν Ιβιτς που στο μεταξύ είχε αποχωρήσει για την Κράσνονταρ όπου και τώρα είναι.

Η Μπεϊτάρ λοιπόν έπαιξε στα play out, από το Πρωτάθλημα δεν μπορούσε να βγει Ευρώπη αλλά βγήκε Ευρώπη με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η ποινή που υπάρχει τώρα έχει κάνει τον Αμπράμοφ να πει ότι… “αν δεν αλλάξει μέσα, αποχωρώ από την Μπεϊτάρ και κλείνω την ομάδα” με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Μπορεί να αλλάξει η ποινή; Μπορεί να μην αλλάξει; Μπορεί να παραμείνει ο Αμπράμοφ ακόμη κι αν παραμείνει η τιμωρία; Θα φανούν όλα μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πάντως όπως και να έχει, έχει αντίκτυπο στην ομάδα καθώς και η Μπεϊτάρ κάνει προσπάθειες για να κρατήσει παίκτες που έκαναν σημαντική σεζόν και είναι στο στόχαστρο άλλων ομάδων όπως ο Μολδαβός επιθετικός, Νικολαέσκου που προσφάτως έβαλε τα δύο γκολ στη νίκη με ανατροπή της Μολδαβίας επί της Πολωνίας. Οπως, ο Κολομβιανός, Ντανίλο Ασπρίγια, ένας πολύ γρήγορος εξτρέμ, όπως ο Ισραηλινός, Γιαρντέν Σούα που διακρίθηκε και για τις ασίστ που έδωσε.

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα υπάρχει απόφαση για την ποινή της Μπεϊτάρ, δεν έχει καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά θα είναι μέσα στυις επόμενες 7-10 μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα