Μπαρτζώκας: «Το ρόστερ μας είναι για καλά πράγματα»

Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν μοναδικούς απόντες από την προπόνηση της Πέμπτης τον Πίτερς, που γίνεται οσονούπω πατέρας, αλλά και τον ΜακΚίσικ για προσωπικούς λόγους, αλλά δε θα λείψουν από το αυριανό ματς. Επιστρέφει ο Ουίλιαμς – Γκος, θα λείψει μόνο ο Μήτρου – Λονγκ, που δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Μπαρτζώκας τόνισε:

Για τη Βαλένθια: «Βασίζονται στην αθλητικότητα των ψηλών της, οι Ντέιβις, Ίγκλις μπορούν να αλλάξουν στα σκριν και να μαρκάρουν περιφερειακούς. Εμείς έχουμε ένα

πλάνο για το πώς θα παίξουμε, είναι μία ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και είναι σε καλή κατάσταση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, ιδίως εντός έδρας, πρέπει να το κερδίσουμε και δε θα είναι καθόλου εύκολο».

Για το πώς νιώθει που είδε όλη την ομάδα να προπονείται: «Είμαι χαρούμενος που είδα όλη την ομάδα, ήταν νομίζω η πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας, είναι δεδομένο, γιατί κάποιοι έχουν έρθει τώρα, αλλά γενικότερα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η ποιότητα και ο ανταγωνισμός. Νομίζω ότι αν διατηρηθεί αυτό, σε γρήγορο χρονικό διάστημα θα μας δώσει και βελτίωση της απόδοσής μας».

Για το πόσο επηρέασε το γεγονός ότι έπρεπε να εντάξει στην ομάδα νέους παίκτες και άλλους που επέστρεφαν από τραυματισμό: «100% . Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο να μην έχεις σταθερότητα, ακόμα και από πεντάλεπτο σε πεντάλεπτο. Κατ’ αρχάς, είναι το τι χημεία φτιάχνουν οι πεντάδες που παίζεις, μετά το πρώτο rotation που κάνουμε, πόσες φορές έχουν βρεθεί μαζί σε προπονήσεις και αγώνες. Πέρα από το πόσο καλά νιώθουν και πόση αυτοπεποίθηση τους δίνει. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό πλάνο, το ρόστερ μας είναι καλό, για καλά πράγματα. Μένει να μείνουμε υγιείς και πνευματικά και σωματικά, να καταλάβουμε τι χρειάζεται η ομάδα μας για να είμαστε όλοι μαζί στην ίδια σελίδα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα γίνει αυτό, γιατί είναι καλοί χαρακτήρες όλοι και τελικά, να δούμε που θα μας οδηγήσει το ταβάνι μας στη φετινή EuroLeague».

Για το γεγονός ότι το μπάσκετ δεν επηρεάστηκε από τα μέτρα της κυβέρνησης για κεκλεισμένων των θυρών: «Όταν έγινε η ανακοίνωση των μέτρων, 12.30 το βράδυ της Δευτέρας, είχα φοβερό άγχος μην μας πάρει κι εμάς η μπάλα. Το θεωρούμε φοβερά σημαντικό να μη γίνει αυτό. Όλοι όσοι είναι παρόντες στο ΣΕΦ, βλέπουν ότι είναι μια γιορτή, είναι πολύ πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ένθερμη για την ομάδα μας αλλά μέσα σε πολύ καλά πλαίσια. Θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς επί ίσοις όροις, ότι θα παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα και σε έδρες πολύ θερμές για τον γηπεδούχο, αλλά θα το έχουμε κι εμείς μέχρι το τέλος της χρονιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα