Μπαρτσελόνα: Τη στέλνει η UEFA στη European Super League

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο τριετούς αποκλεισμό από το Champions League λόγω φερόμενων παραβάσεων των οικονομικών κανόνων κατά τις τελευταίες σεζόν. Οι αναφορές δείχνουν ότι η συμμετοχή του συλλόγου στην European Super League και τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα έχουν βάλει τους Καταλανούς στο… μικροσκόπιο της UEFA,

που ενδεχομένως να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Η έρευνα της UEFA θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί η Μπαρτσελόνα από το Champions League από τη σεζόν 2024/25. Η σοβαρότητα της ποινής φανερώνει και τη σημασία των κανονισμών του οικονομικού fair play, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της UEFA για τη διατήρηση της οικονομικής ακεραιότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες προκλήσεις της Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών προβλημάτων της και των διαφωνιών γύρω από την ευρωπαϊκή Super League.

Τιμωρία ή συμβιβασμός για UEFA και Μπαρτσελόνα;

Αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμωρήσει τους «Μπλαουγκράνα» με έξοδο από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τότε ίσως να έχουμε γρηγορότερα την κίνηση για τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης. Φυσικά, υπάρχει και το αντίθετο σενάριο, όπου η Μπαρτσελόνα περνάει τον έλεγχο της UEFA χωρίς κυρώσεις αφήσει στην άκρη το όνειρο της European Super League.

Το μέλλον του συλλόγου στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρέμεται από μια κλωστή, εν αναμονή της έκβασης της έρευνας της UEFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα