Μπαρτσελόνα: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο Λαπόρτα

Μαζί με τον Λαπόρτα παραιτήθηκε και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο της καταλανικής ομάδας. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 15 Μαρτίου. Μέχρι τότε χρέη προέδρου θα εκτελέσει ο Ραφαέλ Γιούστε, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιόσεπ Κουμπέλς. Ο Άλφονς Κάστρο θα είναι ταμίας, ενώ διευθυντές θα αναλάβουν οι Γιόσεπ Ινιάσι Μασία, Άνχελ Ριουντάλμπας, Ζοάν Σολέ Σουστ και Σίσκο Πουγιόλ.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα αναφέρει: «Σύμφωνα με το Άρθρο 42.f του καταστατικού

της Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα παραιτήθηκε από τη θέση του προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου. Η παραίτηση αυτή επισημοποιήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, κατά την οποία δημοσιεύθηκε επίσημα η προκήρυξη των εκλογών

Εκτός από τον Ζοάν Λαπόρτα, πολλά μέλη του νυν Διοικητικού Συμβουλίου έχουν επίσης παραιτηθεί για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του θεσμικού τμήματος, Έλενα Φορτ, ο αντιπρόεδρος του κοινωνικού τμήματος, Αντόνιο Εσκουδέρο, καθώς και οι διευθυντές Φεράν Ολιβέ, Γιόσεπ Μαρία Άλμπερτ, Χαβιέ Μπαρμπανί, Μίκελ Καμπς, Αουρέλι Μας, Χαβιέ Πούιγκ και Ζοάν Σολέρ Φερέ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα