Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 80-72: Κακή εμφάνιση και ήττα

Ένας… αναιμικός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη και μετά την προσπάθεια της πρώτης περιόδου… κατέρρευσε, χάνοντας εύκολα από την Μπαρτσελόνα με 80-72, βρισκόμενος πλέον στο 2-4.

Οι Πράσινοι κρατούν μόνο την εικόνα στην αρχή του ματς και εν συνεχεία εκείνη στο τελευταίο κομμάτι, καθώς στο ενδιάμεσο είδαν τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και οι απουσίες των Σλούκα-Βιλντόσα, αν και ο Γκραντ πάλεψε και ειδικά στο ξεκίνημα ήταν εξαιρετικός. Όμως όπως

ήταν λογικό στην πορεία έμεινε από δυνάμεις…

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός κατέγραψε 15 πόντους και μαζί με τους Μπαλτσερόφσκι-Γκριγκόνις ήταν οι μόνοι διψήφιοι για τον Εργκίν Αταμάν, με 12 και 11 αντίστοιχα.

Μάλιστα ο Πολωνός βρήκε χώρο και χρόνο στην τελευταία περίοδο, δείχνοντας ότι έχει το ταλέντο και τη διάθεση να προσφέρει λύσεις στις θέσεις των ψηλών.

Για τους νικητές ο Πάρκερ ήταν ο κορυφαίος, όντας ο άνθρωπος που πάτησε το… γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση της ομάδας του. Ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέτρησε 17, έχοντας συμπαραστάτες τον… παράγοντα «Χ», Οριόλ Παουλί με 12 και τους Τσέχους, Σατοράνσκι-Βέσελι με 10 έκαστος.

Στο 5-1 πλέον η Μπαρτσελόνα…

«Ντύθηκε» Σλούκας ο Γκραντ

Με τον Γκραντ να σκοράρει από την περιφέρεια και τον Λεσόρ να έχει τέσσερις πόντους σε ισάριθμα λεπτά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς. Όμως στο αμυντικό κομμάτι δεν ήταν τόσο συνεπής και «πλήρωσε» τα σουτ μέσης απόστασης, καθώς και τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα.

Αυτή η εικόνα οδήγησε τους Καταλανούς στο υπέρ τους 13-7, στην τηλεοπτική διακοπή με τάιμ άουτ.

Έπειτα τη μικρή διακοπή για τις οδηγίες ο Γκραντ συνέχισε το… βιολί του και με τέσσερις σερί δικούς του έκανε το 15-11, ενώ με τρίποντο ο Γκάι έφερε τη διαφορά στον πόντο!

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και πήγαν να… ξεφύγουν, αλλά οι φιλοξενούμενοι με μπροστάρη τον εξαιρετικό Γκραντ των 10 πόντων έκλεισαν την πρώτη περίοδο πίσω με έναν, 21-20!

Χαμένα ριμπάουντ και παράγοντες «Χ»

Οι Πράσινοι ισοφάρισαν με βολή του Λεσόρ άμεσα, χωρίς να προσπεράσουν (21-21). Ένα μικρό ξέσπασμα των Μπλαουγκράνα τους έφερε +6 στο 13’, με τον Αταμάν να παίρνει κατευθείαν τάιμ άουτ.

Η κίνησή του δεν απέδωσε κατευθείαν, μιας και ο… παράγοντας «Χ», Παουλί, πήγε τη διαφορά στο +9, ενώ ο ίδιος έφτασε παράλληλα τους 10 προσωπικούς για το 33-25 της ομάδας του.

Τι και αν ο Γκριγκόνις σκόραρε από την περιφέρεια για το πλην πέντε του Τριφυλλιού στην επόμενη φάση, η Μπαρτσελόνα βρήκε νέο πόλο στο σκοράρισμα. Τον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Με έξι σερί πόντους του το 33-28 έγινε 39-28 με 2:39 για το ημίχρονο και ο Τούρκος προπονητής κάλεσε εκ νέου κοντά του τους παίκτες του.

Στην πρώτη επίθεση ύστερα από αυτό βρήκε σκορ με τον Μήτογλου, αλλά η διαφορά επέστρεψε ξανά σε διψήφια τιμή, για το 43-30 στο 19’. «Πληγή» για τον Παναθηναϊκό εξακολουθούσαν να είναι τα ριμπάουντ στο δικό του μισό, μιας και η Μπαρτσελόνα είχε 10 επιθετικά στο ημίχρονο! Εκατέρωθεν καλάθια πριν την ανάπαυλα έφεραν το σκορ στο 45-33…

Δεν είχε λύσεις

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου το μπάσκετ που βλέπαμε ήταν… κακό, κάτι που ευνόησε τους Καταλανούς. Όντας εξαιρετικοί στην άμυνα κράτησαν την ελληνική ομάδα στους τέσσερις μόλις πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο και με 11-4 επιμέρους βρέθηκε στο +19, 56-37!

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ η διαφορά έπεσε προσωρινά, αλλά το τρίποντο του Σατοράνσκι την… εκτόξευσε στο +20, 61-41. Πριν από αυτό είχαμε τη φάση της αγωνιστικής, με τον Μπαλτσερόφσκι να σταματάει τον Πάρκερ, που προσπάθησε να καρφώσει μπροστά του!

Ο Αμερικανός πήρε το… αίμα του πίσω λίγες στιγμές μετά, όντας εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι πριν αποσυρθεί για να πάρει ανάσες στο 30’, έχοντας 15! Μάλιστα η διαφορά στο σκορ άρχισε να ξεφεύγει, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +24 για τους Μπλαουγκράνα, 71-47!

Έριξε τη διαφορά με… μηνύματα από τον πάγκο!

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς, με τον Παναθηναϊκό πάντως να προσπαθεί να βγάλει τις αρετές του στο γήπεδο και να ελαχιστοποιήσει τη διαφορά. Στο πρώτο τρίλεπτό του έγινε αυτό, με το σκορ να γίνεται 75-53 και τον Γκριμάου να παίρνει τάιμ άουτ για να αφυπνίσει στους αναπληρωματικούς του.

Αυτό δε συνέβη και οι Πράσινοι συνέχισαν με ένα 8-0 σερί για το 75-61, με τον πάγκο του να βγάζει ενέργεια και κάποια από τα στοιχεία που θα ήθελε να δει νωρίτερα στην αναμέτρηση ο Αταμάν.

Εν τέλει το Τριφύλλι με τον Σαμοντούροβ να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να έχει τρίποντο και ασίστ, έφυγε ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο για το τελικό 80-72.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72

Διαιτητές: Ράντοβιτς, Λάτισεβς και Μπισάνγκ

Η στατιστική του ματς εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα