Μπαρτσελόνα: Ο «πονοκέφαλος» με Φέλιξ και Κανσέλο

Και οι δύο παίκτες ήρθαν για μια σεζόν, χωρίς δυνατότητα αγοράς. Είναι ενδιαφέρον ότι η ρήτρα αγοράς έπρεπε να παραλειφθεί λόγω της επισφαλούς οικονομικής κατάστασης της Μπαρτσελόνα και φαίνεται ότι ήδη οι Καταλανοί μετανιώνουν για την αναγκαστική αυτή επιλογή. Ο Ζοάο Φέλιξ και ο Ζοάο Κανσέλο πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους μαζί για τη Μπαρτσελόνα, ερχόμενοι από τον πάγκο στη νίκη της ομάδας με 2-1 επί της Οσασούνα.

Στη συνέχεια, έκαναν το πρώτο τους ματς ως βασικοί μαζί για τους Καταλανούς, απέναντι στη Ρεάλ

Μπέτις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Υπέροχη βραδιά και για τους δύο, καθώς πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα». Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας στο UEFA Champions League για άλλη μια φορά είδαμε τις νέες αυτές μεταγραφές να κυριαρχούν στο γήπεδο. Ο Φέλιξ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο γκολ και μια ασίστ, ενώ ο συμπατριώτης του δεξιός μπακ ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του.

João Félix, nominated for everything

Player of the week
Goal of the week

FC Barcelona (@FCBarcelona) September 21, 2023

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΤΕΚΟ;
Όπως αποκάλυψε το SPORT, μετά από δύο σερί 90λεπτα του διδύμου, η Μπαρτσελόνα ανησυχεί ήδη για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το επόμενο καλοκαίρι,. Τόσο ο Ζοάο Φέλιξ όσο και ο Ζοάο Κανσέλο εμφανίζονται ξαφνικά ανέγγιχτοι στο στήσιμο της ομάδας και είναι δύσκολο να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι θα φύγουν από τον σύλλογο τον ερχόμενο Ιούνιο. Και οι δύο παίκτες δεν βλέπουν με τα μάτια τους, τις ομάδες στις οποίες ανήκουν, γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον εκεί.

Ωστόσο, τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και η Μάντσεστερ Σίτι θα δυσκολέψουν τη Μπαρτσελόνα να αποκτήσει τα αστέρια χωρίς τεράστιο κόστος μεταγραφής. Το ρεπορτάζ αναφέρει λοιπόν ότι το έργο του Ντέκο για το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο. Τα συμβόλαια του Φέλιξ και του Κανσέλο με την Ατλέτικο και τη Σίτι, ισχύουν μέχρι το 2029 και το 2027 αντίστοιχα, δίνοντας στην Μπαρτσελόνα ελάχιστη έως καθόλου επιρροή για μια μόνιμη μεταγραφή. Και κανένας σύλλογος δεν θα το κάνει εύκολο για τους «μπλαουγκράνα».

Μπορεί, πράγματι, να υποβάλλει προσφορά για την απόκτηση τους. Ωστόσο, μια τέτοια πράξη θα είχε οικονομικά μεγέθη που το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, τουλάχιστον με βάση την τωρινή κατάσταση. Και το… κακό είναι ότι κάθε καλή εμφάνιση, θα μπορούσε ενδεχομένως να απομακρύνει τους παίκτες, ακόμη περισσότερο από τη Μπαρτσελόνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα