Νίκη «δια πυρός και σιδήρου» για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε, νικώντας 85-88 στην παράταση την Ζάλγκιρις στην Λιθουανία.

Οι Καταλανοί ήλεγχαν την αναμέτρηση σε όλη τη διάρκειά της, φεύγοντας μπροστά με 9 πόντους στο πρώτο και με 10 στο δεύτερο 10λεπτο. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους όμως έβρισκε τον τρόπο να επιστρέφει με Ουόλτερς και Ουάιτ. Μείωσε σε 50-53, 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η Μπαρτσελόνα με τον Μπλάζιτς να έρχεται από τον πάγκο και τον Τόμιτς να έχει εξαιρετικές επιλογές, ανέβασε τη διαφορά στους 13, 59-72, 5 λεπτά πριν το τέλος.

Εκεί που όλοι πίστεψαν
ότι τα πάντα έχουν κριθεί, ο Σάρας «διέταξε» πίεση σε όλο το γήπεδο με παγίδες, ο Πέσιτς έπαιζε με ένα χειριστή της μπάλας και κάπως έτσι έγινε ένα 17-4 που έφερε το ματς στο ισόπαλο 76-76.

Μάλιστα οι Λιθουανοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, αλλά το σουτ του Ντέιβις ήταν άστοχο.

Στην παράταση ο Πάνγκος και η άμυνα της Μπάρτσα έκαναν τη διαφορά. Απέναντι στην πρώην ομάδα του έβαλε 2 μεγάλα καλάθια, έκανε το 76-83 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Μέχρι το τέλος οι βολές των δύο ομάδων διαμόρφωσαν το 85-88. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στη σειρά για την Μπαρτσελόνα που έρχεται στην Αθήνα την προσεχή αγωνιστική για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, ενώ η Ζάλγκιρις έχει ρεκόρ 3-4, με τις νίκες της να είναι εκτός και όλες τις ήττες στο Κάουνας.

21 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Ουάιτ, ενώ 19 πόντους και 6 ασίστ ο Ουόλτερς.

5 διψήφιοι για την Μπαρτσελόνα με τον Κούριτς να βάζει 15 με 5/6 τρίποντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα