Μπαρέζι: Ένας από τους τελευταίους μεγάλους Ιταλούς
Η ιταλική ομάδα αποχαιρέτησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή το πρωί της Παρασκευή, με ένα ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής φόρεσε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του τη φανέλα της Μίλαν και είχε συνολικά 33 γκολ και 24 ασίστ σε 717 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπαρέζι είχε ένα γκολ σε 81 ματς με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος στα χρόνια της καριέρας του.
Ενδεικτικό του πόσο
Ο Μπαρέζι αγωνίζονταν με τη φανέλα με το νούμερο «6», κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Μίλαν. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας απέσυρε τον συγκεκριμένο αριθμό, προκριμένου να τον τιμήσει.
Με την αγαπημένη του ομάδα κατέκτησε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (1988-1989, 1989-1990 και 1993-1994). Επίσης, κατέκτησε δυο ευρωπαϊκά Super Cup (1990 και 1994), δυο Διηπειρωτικά (1989 και 1990), έξι πρωταθλήματα Ιταλία (1978-1979, 1987-1988, 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1995-1996) και τέσσερα Super Cup Ιταλίας (1988, 1992, 1993, 1994).
Όπως ήταν φυσικό διετέλεσε αρχηγός των «ροσονέρι», όμως η ιστορία του θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αν το 1972 δεν είχε απορριφθεί από την Ίντερ. Σε ηλικία δώδεκα ετών, ο Μπαρέζι είχε πάει να δοκιμαστεί από τους «νερατζούρι», μαζί με τον αδερφό του. Οι ιθύνοντες της Ίντερ τον είχαν απορρίψει, καθώς θεώρησαν πως δε θα μπορούσε να κάνει καριέρα, γιατί ήταν κοντός και μικροκαμωμένος (ύψος 1,76 μέτρα). Η επόμενη κίνηση του Μπαρέζι ήταν να δοκιμαστεί στη Μίλαν, η οποία τον πήρε στις ακαδημίες της και δεν έβγαλε ποτέ τη φανέλα των «ροσονέρι».
Ακόμα και όταν η Μίλαν είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Μπαρέζι είχε μείνει πιστός σε αυτή και την ακολούθησε στη Serie B. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού το πήρε σε ηλικία 22 ετών και δεν το έβγαλε, μέχρι την απόσυρσή του. Κατά την περίοδο της παραμονής του στο Σαν Σίρο, ο Μπαρέζι είχε γίνει σύμβολο για τους φιλάθλους της Μίλαν.
Στην ιστορία του ιταλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μείνουν και οι «μάχες» του με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στις αναμετρήσεις της Μίλαν με τη Νάπολι. Ο ίδιος δηλώσει πως ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος, που είχε αντιμετωπίσει στην καριέρα του.
Από την πλευρά του, ο Μαραντόνα είχε δηλώσει παλιότερα για την πρώτη φορά που αντιμετώπισε τον Μπαρέζι, πως ο Μισέλ Πλατινί τον είχε προειδοποιήσει για τον αμυντικό της Μίλαν, σε ένα ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, όμως ο ίδιος δεν είχε δώσει σημασία, μέχρι να έρθει το ματς της Νάπολι στο Σαν Σίρο, κόντρα στους «ροσονέρι». Εκεί διαπίστωσε την αξία του Μπαρέζι, για τον οποίο συμπλήρωσε πως κατάφερνε να του κλέβει την μπάλα χωρίς να τον ακουμπάει, σε αντίθεση με άλλους αμυντικούς, οι οποίοι φρόντιζαν να τον χτυπήσουν.
Σημαντική θέση στο πάνθεον του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μείνει και για το ιατρικό «θαύμα» του 1994. Ο Μπαρέζι είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Νορβηγία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι εξετάσεις είχαν δείξει πρόβλημα στον μηνίσκο και η συμμετοχή του στη συνέχεια του τουρνουά θεωρούνταν απίθανη. Ο Ιταλός παίκτης έκανε αρθροσκόπηση και κατάφερε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 25 μέρες. Ο Μπαρέζι αγωνίστηκε κανονικά στον τελικό εναντίον της Βραζιλίας, στον οποίο η «σελεσάο» πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι. Μάλιστα, είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ρομάριο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Τέλος, ένα από τα χαρακτηριστικά του ήταν η σχέση που είχε με τους επόπτες. Ο Μπαρέζι συνήθιζε να σηκώνει το χέρι του σε φάσεις, στις οποίες θεωρούσε πως ο αντίπαλος επιθετικός ήταν οφ – σάιντ. Πολλές φορές με αυτή την κίνηση έδειχνε στους συμπαίκτες του, πως θα πρέπει να παίξουν τεχνητό οφ-σάιντ, για να βγουν οι αντίπαλοι εκτεθειμένοι. Συνήθως σήκωνε το δεξί του χέρι.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Λίβερπουλ, ο απόλυτος χαμός με το περιβραχιόνιο: Το πέταξε ο Τσιμίκας στο χορτάρι μετά από έντονο τετ-α-τετ με τους Σομποσλάι και Τζόουνς
- Πέθανε ο Φράνκο Μπαρέζι
- Απάντηση Ολυμπιακού σε ΠΑΟ για Φρανσίσκο - Μπατούμ και Μποθ Γκατς!
- Πρωτοσέλιδα σήμερα (31/07): «Του βγήκε η ψυχή – Να είχα 1000 μάτια μήπως και σε χορτάσω»
- «Έκρηξη» Τσιμίκα: Πέταξε το περιβραχιόνιο μετά από επεισόδιο με Τζόουνς και Σομποσλάι! (vid)
- ΠΑΣ Γιάννινα: Θλίψη για τον «χαμό» του Κωνσταντόπουλου
- NBA: Μπαίνουν δυο ακόμα ομάδες στο πρωτάθλημα
- DC Open: Έκλεισε ραντεβού με Ιάλα η Σβιτολίνα (vid)
- Στον πάγκο η μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Άλλος βασικός με Ναϊμέγκεν!
- Καταγγελία-σοκ από φόργουορντ των Ρόκετς: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- ΠΑΣ Γιάννινα: Θλίψη για τον «χαμό» του Κωνσταντόπουλου
- NBA: Μπαίνουν δυο ακόμα ομάδες στο πρωτάθλημα
- Ρεάλ Μαδρίτης: Δικός της ο Κάρλος Έσπι (pic)
- Μπαρτσελόνα: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ράσφορντ
- Βραζιλία: Ο Αντσελότι δεν έμεινε για το συμβόλαιο
- Μπαρέζι: Ένας από τους τελευταίους μεγάλους Ιταλούς
- FIFA: Αιχμές του Μπλάτερ στον Ινφαντίνο
- ΗΠΑ: Νέο συμβόλαιο για τον Ποσετίνο
- Ιταλία: Αισιόδοξος ο Μαντσίνι για το μέλλον
- ΕΠΟ: Συγχαρητήρια για τις ελληνικές προκρίσεις
- Τελευταία Νέα Novasports
- Μπαρέζι: Ένας από τους τελευταίους μεγάλους Ιταλούς
- Τα Σούπερ Καπ Ολλανδίας, Βελγίου και Πορτογαλίας με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
- ΠΑΣ Γιάννινα: Θλίψη για τον «χαμό» του Κωνσταντόπουλου
- ΠΑΟΚ: Έρχεται για να υπογράψει ο Λουσέ
- ΕΠΟ: Συγχαρητήρια για τις ελληνικές προκρίσεις
- Ουόριορς: Νέο συμβόλαιο για τον Γκριν (pic)
- Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Προβλήματα και στον Πειραιά
- Μίλαν: «Έφυγε» ο Φράνκο Μπαρέζι (pic)
- Ρεάλ Μαδρίτης: Δικός της ο Κάρλος Έσπι (pic)
- Μπαρτσελόνα: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ράσφορντ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Καταγγελία-σοκ από φόργουορντ των Ρόκετς: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»
- Εφιάλτης στο Ρέθυμνο για Βανδή - Μπισμπίκη!
- «Έκρηξη» Τσιμίκα: Πέταξε το περιβραχιόνιο μετά από επεισόδιο με Τζόουνς και Σομποσλάι! (vid)
- Παυλίδης από άλλο... πλανήτη: Οι Πορτογάλοι υποκλίνονται στο ιστορικό του καρέ με τη Μπενφίκα
- «Ύμνοι» της A Bola για Παυλίδη - «Εna, dio, tria, tessera, pente» (pic)
- Τζόλης: «Διαλύει» τα κοντέρ στην Άρσεναλ, η αποθέωση από τον Γουάιτ
- Όταν ο Φρανσίσκο «έκραζε» τον Σλούκα: «Να κάτι που δεν του σφυρίζουν ποτέ…» (vid, pics)
- Παναθηναϊκός: Το επόμενο στάδιο στο οποίο περνούν οι εργασίες στο ΟΑΚΑ
- Εκτός απ’ το δεξί εξτρέμ και το 8άρι δείχνει να θέλει ενίσχυση και σε μια ακόμα θέση
- Δεν έχει ξαναπαίξει Ευρώπη ο Πόποβιτς – Ποιες οι ενέργειες του Μεντιλίμπαρ ενόψει Ναϊμέγκεν



