Μπακς: Ο... τρελός Φλεβάρης και ο MVP Γιάννης (pics+vids)

Μπακς: Ο... τρελός Φλεβάρης και ο MVP Γιάννης (pics+vids)npiliosΔευ, 03/01/2021 - 21:03

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο... ανάποδα. Με την 1η Μαρτίου να βρίσκεται στη... μέση στην Αμερική και εδώ τη μέρα να πλησιάζει στο τέλος της, άπαντες θυμούνται την τελευταία εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να πανηγυρίζει, με τον ίδιο να κρίνει την αναμέτρηση των Μπακς με τους Κλίπερς, στην «εκπνοή» του Φεβρουαρίου.

Ο δύο φορές MVP του NBA

ήταν... παντού στην τέταρτη περίοδο του αγώνα και έδειξε τον δρόμο στην ομάδα του με 36 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ, για τη μεγάλη εντός έδρας νίκη με 105-100 απέναντι στους Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, τους οποίους αυτός και ο Κρις Μίντλεντον κράτησαν στα 0-9 σουτ στο τέλος του αγώνα!

Μάλιστα το γεγονός πως με δικό του καλάθι στο 103-100 έβαλε την τελευταία... πινελιά της νίκης και ο τρόπος που το πανηγύρισε, με το χαμόγελο μέχρι... τα αυτιά, δείχνει πως στο Μιλγουόκι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και στα «θέλω» του 26χρονου Έλληνα άσου, κάτι φυσικά στο οποίο θα σταθούμε σε λίγο.

Αρχικά απολαύστε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να... ζωγραφίζει απέναντι στους Κλίπερς:

Με αυτόν τον τρόπο και τον Greek Freak να δείχνει την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται πριν το All Star Break, πιάνοντας παράλληλα και τον... Μάικλ Τζόρνταν, έφτασαν, στην επιστροφή του Τζρου Χόλιντεϊ, στην πέμπτη σερί τους νίκη ολοκληρώνοντας με 5-5-5 τον Φεβρουάριο.

Τι είναι αυτό το 5-5-5;

Στα 15 ματς που έδωσαν τον δεύτερο μήνα του 2021 οι Μπακς μπήκαν δυναμικά και πήραν «5» σερί νίκες απέναντι σε Μπλέιζερς, Πέισερς, Καβαλίερς (δις) και Νάγκετς.

Στο τελευταίο ροζ φύλλο τους άρχισαν να παίζουν χωρίς τον Τζρου Χόλιντει, ο οποίος όπως αποδείχτηκε θα έχανε τα επόμενα 10 παιχνίδια τους, βάσει του πρωτοκόλλου του ΝΒΑ, που καταρτίστηκε και είναι πιο αυστηρό από τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτή η απουσία ήρθε και εν μέσω αγώνων εκτός έδρας και θα τους έφερνε αντιμέτωπους με το αρνητικό σερί των «5» ηττών κόντρα σε Σανς, Τζαζ, Θάντερ και Ράπτορς (δις),σε μια περίοδο που άπαντες στον οργανισμό προσπαθούσαν να ανταποκριθούν και στην... γκρίνια των φιλάθλων, ρίχνοντας τους σε μια μικρή εσωστρέφεια...

Όμως το Μιλγουόκι έβγαλε αντίδραση και πήρε μέσω της άμυνας του, ύστερα από πέντε απανωτές ήττες, την πρώτη πολυπόθητη νίκη κόντρα στην Οκλαχόμα με 98-85, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή...

Εν συνεχεία με τον δύο φορές MVP να... ανεβάζει κι άλλο το επίπεδό του έφτασαν σε τέσσερα ακόμη σερί θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Πέλικανς και φυσικά Κλίπερς, για να κλείσουν με 5-5-5 τον... τρελό Φλεβάρη!

Οι μικροαλλαγές με φόντο τα πλέι οφ και ο MVP Γιάννης

Ο Greek Freak γύρισε τον... διακόπτη πριν το νέο... 5άρι σερί και από τότε αυτός και οι συμπαίκτες του κοιτάζουν μόνο μπροστά, με φόντο φυσικά τα πλέι οφ.

Άλλωστε ο δις MVP μετά την πέμπτη σερί ήττα δήλωνε πως:

«Όταν τα πράγματα πάνε άσχημε, τότε είναι που γίνεσαι καλύτερος. Τότε είναι που βελτιώνεσαι. Μπορείς να γυρίσεις προς την άλλη πλευρά, να πας σπίτι σου και να παραιτηθείς. Ή απλά να συνεχίσεις να μάχεσαι».

Οι λέξεις «δεν τα παρατάς», «μάχεσαι» και «βελτιώνεσαι» είναι τα «κλειδιά» και ο τρόπος ζωής του Γιάννη, στα οποία πλέον «πατούν» και οι Μπακς και προσπαθούν κάθε μέρα να τα πετύχουν, ώστε να φτάσουν πιο κοντά στην κατάκτηση ενός δακτυλιδιού.

Φυσικά αυτός που δείχνει πιο διαλλακτικός ως τώρα είναι ο προπονητής τους, Μάικ Μπούντενχολζερ, που δίνει περισσότερη «ελευθερία» στον μεγάλο του αστέρα την εφετινή σεζόν.

Ένα κομμάτι που είχε γίνει και αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στα περσινά πλέι οφ ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ, όταν ο Αντετοκούνμπο δεν μάρκαρε στον Μπάτλερ στα τελευταία λεπτά του εν τέλει αποκλεισμού τους από τους Χιτ, με τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν 2019-20 να μην πηγαίνει στον αντίπαλο αστέρα ύστερα από επιλογή του Αμερικανού τεχνικού!

Πλέον αυτό δεν υφίσταται, καθώς ο Greek Freak «κολλάει» στον αστέρα της αντίπαλης ομάδας, όπως χτες, όταν ήταν πάνω στον Λέοναρντ ή τον Τζορτζ στο... crunch time. Αυτός και ο Μίνλτεντον «χτύπησαν» το 2vs2 παιχνίδι των αντιπάλων τους στα τελευταία λεπτά και από το 100-96 που ήταν πίσω έφτασαν με 9-0 σερί στο 105-100 της νίκης του.

Κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, όπου τόνισε ότι λατρεύει αυτά τα ματσαρίσματα με τους άλλους σταρ και το ότι ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στην άμυνα και το αν θα σταματούσαν τους δύο καλύτερους παίκτες της ομάδας του Λος Άντζελες.

Η ανάρτηση:

"This game was a stops game. We were able to make it as tough as possible for Kawhi and Paul George going down the stretch." pic.twitter.com/qJkuicUh7o — Milwaukee Bucks (@Bucks) March 1, 2021


Δεν είναι όμως μόνο το πίσω μέρος του παρκέ που έχουν έρθει οι αλλαγές, αλλά και στο μπροστά, όπου πλέον κάποια πράγματα είναι εμφανή.

Αρχικά ο Μπούντενχολζερ δεν φοβάται να βάλει την μπάλα στα χέρια του σούπερ σταρ του στο τέλος των επιθέσεων, ακόμη και αν αυτός είναι άστοχος όπως με τους Σανς, όπου το ματς κρίθηκε στον πόντο και το χαμένο σουτ του Γιάννη, που είχε βάλει μέχρι εκείνο το σημείο 47!

Αυτό είναι που θέλει ο ηγέτης της ομάδας και απολαμβάνει αυτές τις στιγμές περισσότερο από τον καθένα και φυσικά για αυτό πήρε και υπέγραψε το Supermax συμβόλαιο του με τον οργανισμό του Μιλγουόκι.

Κάτι που αποδεικνύεται και στη νίκη κόντρα στους Κλίπερς όταν στην τελευταία περίοδο σημείωσε τους 17 από τους τελευταίους 22 πόντους της ομάδας του.

Τέλος, μπορεί το ποσοστό του από τα 7.25 να βρίσκεται στο 29%, όμως η βελτίωση που βγάζει στην άλλη του μεγάλη... πληγή, τις βολές, μοιάζει να υπερκαλύπτει την έλλειψη μακρινής απειλής.

Ο δυναμικός του τρόπος παιχνιδιού τον φέρνει συνέχεια στην γραμμή της φιλανθρωπίας, με μέσο όρο 10 ανά ματς, ευστοχώντας συνολικά στο 66% των προσπαθειών του. Σίγουρα αυτό μοιάζει να μην αντικατοπτρίζει τη λέξη βελτίωση, όμως στους τελευταίους 10 αγώνες το έχει φτάσει στο 75%, με τον ίδιο να τονίζει αυτό ακριβώς! Κι αν καταφέρει να το σταθεροποιήσει εκεί ή και να το βελτιώσει, τότε ολόκληρο το παιχνίδι των Μπακς θα αποκτήσει... άλλη διάσταση.

Giannis last 10 games:

33.5 PPG
13.4 RPG
6.6 APG

55.2 FG%
75.0 FT% pic.twitter.com/DZGerXKQFM — StatMuse (@statmuse) February 28, 2021

Φυσικά όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα τα πλέι οφ είναι το μέρος που θα κρίνουν τα πάντα για τον Γιάννη και την παρέα του και το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ειδικά σε μια ανατολή που έχει την... σούπερ ομάδα των Νετς, με Ντουράντ, Ίρβινγκ και Χάρντεν ή εκείνη των Σίξερς, όπου ο Εμπίντ παίζει σε επίπεδα MVP. Κάτι που φυσικά κάνει ο εν δυνάμει και δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ, Greek Freak, τον τελευταίο μήνα.

Το μεγαλύτερο αν όμως είναι... αν θα μπορέσει να τον εμφανίσει και στην postseason, εκεί που οι αντίπαλοί του έχουν βρει τον τρόπο να τον περιορίσουν τις τελευταίες δύο χρονιές.

Μπορούν να το πετύχουν εκ νέου ή οι μικροαλλαγές των Μπακς και η συνεχής βελτίωση του Γιάννη και των συμπαικτών του θα σταθούν αρκετά ώστε να υπερκεράσουν όλα τα εμπόδια στην προσπάθεια να πάρουν το πρωτάθλημα;

Προς το παρόν στόχος τους είναι οι νίκες μέχρι το All Star Break και από εκεί και πέρα για τα παραπάνω ερωτήματα, ίδωμεν...

ΑΜΕΡΙΚΗ - NBA - ΜΠΑΣΚΕΤ Milwaukee Bucks - Μπάσκετ Off Off npilios Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Milwaukee Bucks ΑΜΕΡΙΚΗ Με εκπληκτικό τρόπο έκλεισε ένας μήνας για την ομάδα του δις και εν δυνάμει πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, ο οποίος... ανέβασε ταχύτητα και με στόχο του το πρωτάθλημα δείχνει πιο ώριμος και πιο συγκεντρωμένος από ποτέ σε αυτόν! Article publish on Δευ, 03/01/2021 - 21:03 Article hide updated date On Article is longform On
Keywords
Τυχαία Θέματα