Μπαίνει στην πισίνα η Εθνική

Με ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, απέναντι στην Τουρκία, ξεκινά την Κυριακή (9/9, 17:00 ώρα Ελλάδας) η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας.

Η ελληνική αποστολή έφτασε στο νησί Μαδέιρα μετά από απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς το ταξίδι της άρχισε το πρωί της Παρασκευής (7/9) και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (8/9).

«Έχουμε ένα δύσκολο έργο να διαχειριστούμε. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, όμως πηγαίνουμε στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», δήλωσε στην ιστοσελίδα
της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος, κι εξήγησε: «Το λέω αυτό, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που γίνεται για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία περιλαμβάνει κοπέλες γεννηθείσες το ΄99 και νεότερες. Δεν γνωρίζουμε το επίπεδο ανταγωνισμού. Έχουμε ολοκληρώσει, όμως, με επιτυχία την προετοιμασία και είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Η εθνική μετέχει στον Δ΄ όμιλο και, εκτός της Τουρκίας, θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία (Δευτέρα 10/9, 18:30) και τη Ρουμανία (Τρίτη 11/9, 14:00). Οπως παραδέχεται ο ομοσπονδιακός προπονητής, «... το κομβικό παιχνίδι θα είναι αυτό κόντρα στη Ρωσία, όπου θα παιχτεί η πρωτιά στον Όμιλο και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Όμως, μπορεί και να μην έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, διότι ακόμα κι αν βγούμε δεύτεροι και πάμε από τα χιαστί στα προημιτελικά, εκεί θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Ισπανίας ή Ιταλίας. Εμείς, λοιπόν, θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Η ελληνική υδατοσφαίριση μετρά φέτος δύο χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών και μοιραία αυτό δημιουργεί προσδοκίες για την εθνική νέων γυναικών, η οποία άλλωστε κατά το ήμισυ αποτελείται από πολίστριες που κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο νεανίδων του Βελιγραδίου. «Δεν μπορούμε να καθίσουμε ούτε στις δάφνες των άλλων, αλλά ούτε και σε αυτές των προηγούμενων ετών. Θα συγκεντρωθούμε στο δικό μας στόχο. Να το καταλάβουν ιδίως τα κορίτσια που πήραν το χάλκινο στο Βελιγράδι και πολλά από αυτά είναι και στη δική μας ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει», επισήμανε σχετικά ο Λέανδρος.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Ελένη Κανετίδου, Βασιλική Δούλη, Ιουλία Κοντονή, Εμμανουέλα Αρχοντάκη, Αναστασία Λούδη, Μαρίνα Κοτσώνη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Δήμητρα Παπαναστασίου, Ελένη Ελληνιάδη, Ελένη Αντωνιάδη, Ελένη Γρηγοροπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα