Μπάγερν: Ο νέος… Ιμπραχίμοβιτς

Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη από Κοσοβάρους γονείς και παρά το γεγονός ότι έχει το επίθετο του διάσημου Ζλάταν, δεν έχουν συγγένεια. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα έγιναν στη Γκρόιτερφιρτ σε ηλικία 9 ετών και ακολούθησε η Νυρεμβέργη όπου συνέχισε να εξελίσσεται σε επίπεδο ακαδημιών πριν πάει στη Μπάγερν Μονάχου.

Ταχύτατα προόδευσε σε βαθμό που χαρακτηρίστηκε ως ο πιο εξελίξιμος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών των μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Έκανε ντεμπούτο με την ομάδα Κ17 των Βαυαρών σε ηλικία 14ων ετών!

Όταν έγινε 16 πραγματοποίησε το ντεμπούτο

του με την ομάδα Κ19 του συλλόγου. Με 10 γκολ σε 9 συμμετοχές εξασφάλισε την παρουσία του στην 2η ομάδα και με αυτή έχει προλάβει σε λίγες συμμετοχές να μοιράσει 2 ασίστ.

Πρόκειται για έναν box-to-box μέσο που οι Γερμανοί παρομοιάζουν στον τρόπο παιχνιδιού με τον Γκορέτσκα. Τόσο ο Σαλιχάμιτζιτς στην αναφορά του για τον 17χρονο μέσο, όσο και ο Νάγκελσμαν, τόνισαν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με σπουδαία εξέλιξη και σημαντική ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Ιμπραχίμοβιτς είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας και πολύ σύντομα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν και με τον Νάγκελσμαν να τον χρησιμοποιεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα