Μπάγερν Μονάχου: Πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις

Το 2022, η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος τελικά προτίμησε τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή μάλιστα η προσπάθεια απόκτησης του Νορβηγού επιθετικού, φημολογείται επίσης, ότι ήταν η τελευταία σταγόνα για να στερέψει η υπομονή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τους Βαυαρούς, με συνέπεια τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα.

Η λύση στο πρόβλημα της κάλυψης μίας θέσης στην επίθεση, δόθηκε με την απόκτηση του Σαντιό Μανέ, αλλά ο Σενεγαλέζος δεν βρήκε ποτέ τον ρόλο του στην πρωταθλήτρια

Γερμανίας. Κάποια στιγμή πήγε σε ένα σχήμα χωρίς καθαρόαιμο φορ (αποδείχτηκε μη βιώσιμη λύση) και μετά οι Βαυαροί, εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους σε έναν παίκτη που αποτελούσε λύση ανάγκης.

Τον Τσούπο-Μοτίνγκ. «Τίμιος» επιθετικός ο Καμερουνέζος με 17 γκολ σε 30 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά όχι αρκετός για μία ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους, όπως η Μπάγερν.
Πρόβλημα και στη μεσαία γραμμή. Προσπάθησε να αποκτήσει τον Ντέκλαν Ράις, αλλά ο διεθνής άσος της Γουέστ Χαμ, δεν ενδιαφέρεται να εγκαταλείψει την Αγγλία υπέρ της Γερμανίας. Το σάιτ bavarianfootballworks, που ασχολείται με τα θέματα της Μπάγερν εξηγεί πως μπορεί να αναδιοργανωθεί η γερμανική ομάδα για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες.

Γεμίστε τα ταμεία με χρήμα!
Η Μπάγερν είναι μία ιδιαίτερα επικερδής ομάδα. Αντί να καταφεύγει σε αγορές πανικού ή να κάνει κακές επενδύσεις σε παίκτες που μπορεί να μην ταιριάζουν στη φιλοσοφία, σοφό θα είναι να συνεχίσει να ενισχύει τις αποταμιεύσεις της και να είναι έτοιμη να πληρώσει ίσως και υπερβολικά για έναν παίκτη, όταν είναι πλήρως πεπεισμένη(όπως στην περίπτωση του Χάαλαντ), ΄τι δεν θα αποτύχει στην επιλογή της.

Να γίνει καλύτερη στην ανάπτυξη ταλέντων
Για πάρα πολύ καιρό, οι Ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να δώσουν ένα σοβαρό ταλέντο στην πρώτη ομάδα, το οποίο θα μπορούσε να πάρει σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Δεν υπάρχει χώρος για λάθη σε αυτό το ποδοσφαιρικό περιβάλλον
Όταν η Μπάγερν Μονάχου προχωρά, πρέπει να είναι σίγουρο και για το ταλέντο και για τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή που αποκτάει. Μια απερίσκεπτη ή αναγκαστική κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τον σύλλογο για χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι, φαίνεται ότι υπάρχει ανάλογο πρόβλημα στη θέληση του συλλόγου να αποκτήσει κάποιον από τους Βίκτορ Οσιμέν της Νάπολι, Ραντάλ Κολό-Μουανί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και του Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους, με τη Μπάγερν Μονάχου να διστάζει να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία.

Αν η Μπάγερν Μονάχου λοιπόν δεν καταφέρει να αποκτήσει έναν ακριβό επιθετικό, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστεί με έναν παίκτη που χρειάζεται σε μια λογική τιμή. Δεν θα ήταν η τέλεια λύση, αλλά θα ήταν προσιτή και θα επέτρεπε στον σύλλογο να επικεντρωθεί στον κύριο μεταγραφικό στόχο με τον για τη σεζόν 2024/25.

Τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο για πάντα, καθώς περισσότερες ομάδες που χρηματοδοτούνται από το κράτος θα συνεχίσουν να κυριαρχούν. Στην αρχή, αυτοί οι σύλλογοι ήταν επιρρεπείς στο να κάνουν λάθη και να συγκροτούν ομάδες με πολύ υψηλά συμβόλαια, χωρίς ανάλογη προσφορά. Τώρα, μαθαίνουν και προσαρμόζονται. Μόλις μάθουν καλά το… μάθημα, η Μπάγερν Μονάχου θα ελπίζει ότι έχει καταρτίσει ένα «πλάνο νίκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα