Μπάγερν Μονάχου: Ο... μεταμορφωμένος Μπόλντγουιν

Μπάγερν Μονάχου: Ο... μεταμορφωμένος Μπόλντγουινbasket1thanosΠαρ, 11/13/2020 - 17:06

Κάποιοι θα πουν ότι το μέγεθος του Ολυμπιακού δεν έχει σχέση με αυτό της Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνοι, όμως στον Πειραιά είχαν μηδαμινή υπομονή με την περίπτωση του Ουέιντ Μπόλντγουιν.

Όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι του πρόσφεραν συμβόλαιο το καλοκαίρι

του 2019, κάνοντας τον να περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για πρώτη φορά στα 23 του χρόνια, σίγουρα πήραν ρίσκο.

Αφού τον επέλεξαν θα έπρεπε να τον στηρίξουν καθώς στο παρελθόν έχουμε δει ελάχιστους Αμερικανούς γκάρντ να έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να στέκονται εξαιρετικά στην Euroleague ως rookie. Παρόμοια περίπτωση ο Σέλβιν Μακ, τον οποίον επέλεξε ο Παναθηναϊκός και η λογική λέει, έχοντας πάρει την πρώτη... γεύση από το μπάσκετ στην Ευρώπη, ότι θα παρουσιαστεί καλύτερος από ότι ήταν πέρσι με την Αρμάνι Μιλάνο αρχικά και με την Χάποελ Ιερουσαλήμ μετέπειτα.

Αντ' αυτού μετά από μία μέτρια σεζόν, που διακόπηκε κιόλας λόγω της πανδημίας, ο Μπόλντγουιν αποχώρησε (όχι και με τον καλύτερο τρόπο) από το λιμάνι αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σε 24 ματς, ο απόφοιτος του Βάντερμπιλτ, είχε 5.5 πόντους, 1.8 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι είδε αξία το καλοκαίρι στο πρόσωπο του και τον έφερε στο Μόναχο για μία δεύτερη ευκαιρία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την πρεμιέρα κιόλας της φετινής σεζόν, φάνηκε ότι ο Μπόλντγουιν έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στον ρυθμό της Euroleague. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας γκάρντ που έχει την μπάλα στα χέρια του τόση ώρα είναι πολύ δυσκολότερο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ευρώπης ερχόμενος από το NBA και την G-League.

Ο Τρινκιέρι του έχει δώσει χρόνο (στα εφτά πρώτα ματς δεν έχει παίξει λιγότερο από 25 λεπτά ποτέ) και ελευθερία για να δείξει αυτά που μπορεί να κάνει στο παρκέ. 

Ο Αμερικανός όχι μόνο αποδίδει αλλά έχει εξελιχθεί σε ηγέτη των Βαυαρών, μαζί φυσικά με τον Βλάντιμιρ Λούσιτς που διανύει δεύτερο «prime».

Τα νούμερα του μιλούν από μόνα τους. 14.6 πόντοι (52.3% δίποντα, 25% τρίποντα), 3 ασίστ, 2.7 ριμπάουντ και 2.1 κλεψίματα ανά αγώνα σε κατά μέσο όρο 28:22 λεπτά συμμετοχής. Σε τρία ματς ο περιφερειακός της Μπάγερν έχει σκοράρει 18 πόντους (το ένα με την πρώην του ομάδα, τον Ολυμπιακό) ενώ μόλις ένα παιχνίδι δεν το τελείωσε διψήφιος (με την Άλμπα, 6 πόντους).

Η γερμανική ομάδα έχει ρεκόρ 5-2 στην Euroleague απολαμβάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα της και απόψε (13/11, 21:30, Novasports) θα προσπαθήσει να πάρει το έκτο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην Βαλένθια.

Οδηγός της; Μα, φυσικά ο Ουέιντ Μπόλντγουιν.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Bayern Munich - Μπάσκετ Off Off basket1thanos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Bayern Munich ΔΙΕΘΝΕΙΣ Έφυγε από τον Ολυμπιακό όχι και με τον καλύτερο τρόπο, όμως ο Γουέιντ Μπόλντγουιν στην εκκίνηση της φετινής Euroleague αποδεικνύει ότι ανήκει στην ελίτ οδηγώντας την Μπάγερν Μονάχου (ρεκόρ 5-2). Article publish on Παρ, 11/13/2020 - 17:06 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα