Μπάγερν Μονάχου : Τα πέντε λάθη της ιστορίας της

Ο Κάρλ Χάιντς Ρούμενιγκε ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο των Βαυαρών για την αποχώρηση του Ντέιβιντ Άλαμπα για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ατζέντης του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι μίλησε για ασέβεια των Βαυαρών προς τον σπουδαίο Πολωνό λέγοντας πως όσο οι δύο πλευρές συζητούσαν για νέα συνεργασία η ομάδα προσπαθούσε παρασκηνιακά να συμφωνήσει με τον Χάαλαντ.

Λάθη στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει η Μπάγερν Μονάχου αλλά δεν είναι και τα πρώτα που κανει στην ιστορία της.

ΚΑΡΛ-ΧΑΪΝΤΣ ΡΟΥΜΕΝΙΓΚΕ

Ο ίδιος

ο Καρλ-Χάιντς Ρούμενιγκε ήταν ένα λάθος των Βαυαρών σε μια εποχή μάλιστα που δεν ήταν και πολλές οι μετακινήσεις παικτών σε άλλες χώρες.

Από το 1974 ως το 1984 ο Ρούμενιγκε έγινε ένας μύθος της Μπάγερν. Πήρε την σκυτάλη από τον Γκερντ Μίλερ και μαζί με τον Πάουλ Μπράιτνερ έφτιαξαν το σπουδαίο δίδυμο “Μπράιτνιγκε”.

Κέρδισε την Χρυσή Μπάλα το 1980 και το 1981 ενω την σεζόν 83/84 ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ και τότε, η Μπάγερν τον πούλησε για 5,5 εκατομμύρια Ευρώ (…μεταφέρουμε το ποσό στην εποχή μας) στην Ίντερ.

Στην Μπάγερν αναγνωρισαν άμεσα το λάθος τους καθώς ήταν και αρκετά δύσκολο να καλύψουν το κενό. Το μόνο που τους βοήθησε να καταπιούν πιο εύκολα το πικρό χάπι ήταν ότι ο Ρούμενιγκε στην Ίντερ ήταν αρκετές φορές τραυματίας και δεν έπιασε τα νούμερα και τις επιδόσεις που είχε στην Μπαγερν.

Τώρα φυσικά και έχει επιστρέψει στον σύλλογο σε διοικητικό πόστο.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΡΕΜΕ

Η Μπάγερν την δεκαετία του ’80 έκανε αρκετές δουλειές με ομάδες της Σέριε Α. Στα τέλη της δεκαετίας ακόμη περισσότερες όταν μεγάλα ονόματα όπως ο Λόταρ Ματέους και ο Αντρέας Μπρέμε άνοιξαν τον δρόμο.

Ο Μπρέμε έφυγε στα 27 του. Όταν αποχώρησε κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ιταλίας, κύπελλο UEFA και φυσικά το Παγκόσμιο κύπελλο με δικό του γκολ το 1990 απέναντι στην Αργεντινή.

Ήταν τρίτος στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα το 1990 πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του Λόταρ Μάτεους και τον Τοτό Σκιλάτσι. Στην Μπάγερν ο Μπρέμε έπαιξε μόλις δύο χρόνια. Λάθος.

ΛΟΤΑΡ ΜΑΤΕΟΥΣ

Αυτό το λάθος τουλάχιστον διορθώθηκε κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα για αυτό.

Ο Μάτεους πωλήθηκε μαζί με τον Μπρέμε το 1988 στην Ίντερ για το μεγάλο για την εποχή ποσό των 3,6 εκατομμυρίων Ευρώ. Ο Μάτεους είχε παίξει τέσσερα χρόνια στην Μπάγερν πριν πουληθεί στους Ιταλούς.

Με την Ίντερ έπαιξε σε δυο τελικούς ενώ με την Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο το 1990 και πήρε και την Χρυσή Μπάλα.

Η Μπάγερν διόρθωσε το λάθος το 1992 επαναφέροντας τον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας στον σύλλογο. Έπαιξε οκτώ ακόμη χρόνια στους Βαυαρούς και φυσικά μαζί τους κατέκτησε τα πάντα.

ΛΟΥΣΙΟ

Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι ένας περίεργος προπονητής και άνθρωπος. Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους των Βαυαρών θα πουν ότι είναι ο προπονητής που περισσότερο από όλους πέρασε από το Μόναχο και άφησε το στίγμα του σε τρόπο παιχνιδιού, στα αποδυτήρια, στην λειτουργία του συλλόγου. Ο κόσμος της Μπάγερν… έτσι κι έτσι. Δεν τον συμπάθησε ιδιαίτερα.

Η πρώτη του κίνηση μόλις πήγε στην Μπάγερν, το 2009, ήταν να πουλήσει τον διεθνή Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Λούσιο στην Ίντερ.

Στα 31 του σίγουρα δεν ήταν στο τέλος της καριέρας του και οι Βαυαροί εισέπραξαν μόλις επτά εκατομμύρια Ευρώ από την πώλησή του.

Μόλις έφυγε από την Μπάγερν ο Λούσιο δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολλανδό προπονητή και μπήκε στο καλύτερο κομμάτι της καριέρας του ποδοσφαιρικά.

Έγινε ο αδιαμφισβήτος αρχηγός της Βραζιλίας μια τιμή που είχε ως το τέλος της καριέρας του το 2011.

Την σεζόν 2009/10 κέρδισε το τρεμπλ με την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα στον τελικό η Ίντερ νίκησε την Μπάγερν Μονάχου του Λουίς Φαν Χάαλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τον βασικό στόπερ των Βαυαρών, Ντανιελ Βαν Μπόιτεν να περνάει εφιαλτικο βράδυ απέναντι στον Ντιέγκο Μιλίτο.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΆΛΑΜΠΑ

Η περίπτωση του εντελώς διαφορετική και μεγάλη ευθύνη των Βαυαρών. Μπορεί στο τέλος να δήλωσε ο Αυστριακός πως ήθελε να ζήσει μια καινούρια περιπέτεια αλλά το έκανε γιατί είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στον σύλλογο, προέρχεται από τις ακαδημίες του και δεν ήθελε με τίποτα να χαλάσει τις σχέσεις του με την ομάδα.

Ο Κάρλ-Χάιντς Ρούμενιγκε παραδέχτηκε το λάθος του συλλόγου μετά την κατάκτηση του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης με τον Άλαμπα να είναι βασικό μέλος της ομάδας.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του αρκετά υψηλές και η Μπάγερν δεν ήθελε να ξεφύγει οικονομικά για έναν κεντρικό αμυντικό. Λάθος. Η άμυνα των Βαυαρών φέτος μπορεί να δέχτηκε λιγότερα γκολ από πέρσι όμως η εικόνα της δεν ενέπνεε σιγουριά.

Ο Άλαμπα μπορεί να παίξει παντού στην άμυνα, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και είναι πάντα, εκατό τοις εκατό αφοσιωμένος. Δεν είναι δικά μας αυτά τα λόγια αλλά του Πεπ Γκουαρδιολα για έναν παίκτη τον οποίο προπόνησε για τρία χρόνια.

Η ιστορία θα γράψει πως αυτό ίσως να ήταν και το μεγαλύτερο λάθος της Μπάγερν καθώς σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους νωρίτερα, ο Άλαμπα αποχώρησε ως ελεύθερος με την Μπάγερν να μην εισπράττει ούτε ένα Ευρώ.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε φυσικά πριν γίνει το έκτο και μεγαλύτερο λάθος της ιστορίας της, με την συμπεριφορά προς τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αλλά αυτά… στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα