Μπάγερν Μονάχου : Ο Κέιν το “χαμένο” κομμάτι

Το πλέον σοκαριστικό στην προσπάθεια της Μπάγερν Μονάχου να αποκτήσει τον Χάρι Κέιν μοιάζει να είναι η ευκολία με την οποία συμφώνησε ο Άγγλος παίκτης να μετακομίσει στην Γερμανία.

Τώρα το δύσκολο για την Μπάγερν είναι πρώτον να συμφωνήσει με τον ξεροκέφαλο Ντάνιελ Λέβι – ο οποίος καλά θα κάνει να ζητήσει όσα περισσότερα εκατομμύρια μπορεί για τον δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ – και δεύτερον να ξεπεράσει τα δική της κόμπλεξ και να κάνει μια μεταγραφή με τριψήφιο νούμερο εκατομμυρίων.

Μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία της Μπάγερν

παραμένει ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Λούκας Ερνάντεζ ο οποίος στοίχισε 80 εκατομμύρια για να αποκτηθεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2020 και φέτος επιστρέφει ως μια αποτυχημένη μεταγραφή για να επιστρέψει στην Γαλλία και την Παρί όπως όλα δείχνουν.

Θυμίζω ότι η Μπάγερν προσέχει τόσο πολύ τα οικονομικά της που δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στον Χάαλαντ, τον μπαμπά του, τον ατζέντη του για να κάνει την μεταγραφή στο Μόναχο το περασμένο καλοκαίρι, και την πάτησε. Τώρα όμως πρέπει να το κάνει για τον Άγγλο.

Το τέλειο “χαμένο” κομμάτι

Παρακολουθώντας την Μπούντεσλιγκα από κοντά τα τελευταία είκοσι χρόνια η Μπάγερν εκτός από κυρίαρχος του πρωταθλήματος είχε πάντα έναν παίκτη που την έβαζε την μπάλα στα δίχτυα. Από το 2014 ως το 2022 ήταν ο Λέβαντόβσκι (αποκτήθηκε ελεύθερος), ο Μάντζουκιτς ήταν ο προκάτοχος από το 2012 ως το 2014 (στοίχισε 13 εκατομμύρια από την Βόλφσμπουργκ), πριν από αυτόν ο Μάριο Γκόμεζ από το 2009 (30 εκατομμύρια από την Στουτγκάρδη και είχε και παρέα τον Όλιτς) και πριν υπήρχαν ο Τόνι, ο Κλόζε, ο Μακάι, ο Πισάρο… πάντα υπήρχε γκολτζής.

Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν και δεν αντικατέστησε τον Λεβαντόβσκι με κάποιον σκόρερ ή αν όντως πίστευε ότι ο Μανέ και ο Τσούπο-Μοτίνγκ ήταν αρκετοί για να κάνουν την δουλειά αλλά δυστυχώς (…και το δυστυχώς αφορά το ότι ο νεαρός Γερμανός ειναι εξαιρετικός προπονητές με ωραίες ιδέες) δεν θα μαθουμε ποτέ.

Ο Χάρι Κέιν μοιάζει να είναι το κομμάτι που λείπει από μια ομάδα που ναι έχει άφθονο ταλέντο και ποιότητα μέσο-επιθετικά και προσπαθεί να βρει λύσεις φέτος – εκτός από την επίθεση – και στα άκρα της άμυνας.

Ο Άγγλος φορ μοιάζει ο ιδανικός οπορτουνιστής στην αντίπαλη περιοχή για να τελειώνει τις φάσεις που φτιάχνουν οι υπόλοιποι. Άλλωστε τα νούμερα δείχνουν ότι ήταν ο πιο αποτελεσματικός στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα από τους δέκα παίκτες που πέτυχαν τα περισσότερα γκολ.

Ο παράγοντας Τούχελ

Όταν ανέλαβε τον Μάρτιο την Μπάγερν Μονάχου ο Τόμας Τούχελ ήταν αρκετά τα δημοσιεύματα στην Αγγλία που αναφέρθηκαν σε “άσχημα νέα για την Τότεναμ”. Ο Γερμανός προπονητής δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τον Άγγλο επιθετικό. Τον Μάιο του 2021, όταν ήταν προπονητής στην Τσέλσι είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο για το αν θα ήθελε να πάρει στην ομάδα του τον Κέιν και είχε απαντήσει : “Αν μου βρείτε έναν προπονητή σε όλο τον κόσμο που δεν θα ήθελε τον Χάρι Κέιν στην ομάδα του, πάρτε με τηλέφωνο. Θα ήθελα να μιλήσω με τον Χάρι να ακούσω τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο, για το πως του αρέσει να σκοράρει, να επιτίθεται, θα έχει ενδιαφέρον”.

Τώρα ίσως δοθεί αυτή η ευκαιρία στον Γερμανό μάνατζερ. Το τελευταίο εμπόδιο μοιάζει να είναι ο Ντάνιελ Λέβι ο οποίος δεν ενέδωσε το 2021 στην πίεση της Μάντσεστερ Σιτι για την απόκτηση του Κέιν ο οποίος είχε ζητήσει μεταγραφή. Η διαφορά αυτή την φορά όμως είναι ότι ο Άγγλος φορ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να πει bye bye στον Λέβι χωρίς η Τότεναμ να πάρει ούτε ένα Ευρώ ή μια λίρα… πείτε το όπως θέλετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα